Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

5 maj 2014

Weekendtips

bild 5-6Svensk vår i all ära men här i Göteborg är det fortfarande minusgrader… Många passar på att spendera en weekend i Paris, London och New York, men vart reser man om det är kombinationen vandring, shopping, landsbygd och storstad som lockar? Norra Italien, så klart!

Den medeltida staden Castelfranco Veneto fungerar som perfekt utgångspunkt för en långweekend bland både hästgårdar och shoppingstråk. Hotel Alla Torre ligger mitt i centrum med gångavstånd till tågstation och den livliga piazzan där lokalbefolkningen verkar spendera större delen av dygnet. Med bara 40 minuter till Venedig måste staden som av många anses vara en enda stor turistfälla ändå besökas för att få beundra bysantinsk arkitektur och fascineras av kanaler, labyrinter, gondoler och det klarblå adriatiska havet. Dock räcker en dag gott och väl.

bild 3-13Mat och dryck-intresserade får inte missa att besöka genuina Bassano del Grappa (strax nordväst om Castelfranco). Förutom att staden är känd för sin grappaproduktion är en dagsvandring med panoramavy uppe på de gröna kullarna lika givet som en wine tour. Kaffesuget stillas hos en gammal dam i en av byarna på vägen!

Innan det är dags för hemresa hinns ett besök med i kulturstaden Verona; den välbevarade romerska amfiteatern Arena di Verona, Louis Vuitton-butiker och lyxshopping samt hysteriska amerikanare på jakt efter Julias balkong.
bild 4-10Förmiddagarna i Italien är något lugnare men tänk på att många butiker har stängt mellan 12.30-15.30 och då gäller Prosecco på solig uteservering – kanske att föredra framför en take away-latte i ett kyligt Göteborg!

Inlagt av: Josephine Ferguson

Kommentarsfältet är stängt