Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

19 jan 2012

Wrapp – digitala presentkort i mobilen

digitala presentkort

Tar din syster studenten i vår? Eller ska du gå på inflyttningsfest och inte riktigt vet vad du ska köpa i present? I så fall kan ett digitalt presentkort kanske vara lösningen.

Wrapp är nämligen en app som erbjuder sina användare att ge bort digitala presentkort som kan användas i ett antal anslutna butikskedjor såsom Clas Ohlson, Indiska och Stadium med flera. Du kan dels välja att ge bort ett presentkort som du fyller med ett valfritt värde men du kan också välja att ge bort ett kostnadsfritt presentkort som innehåller gratiserbjudanden från exempelvis Polarn och Pyret.

Tanken med appen är att du genom din telefon ska kunna ge bort ett digitalt presentkort till dina vänner och därmed skapa social interaktion. Denna tjänst ger även bra marknadsföring för de anslutna företagen och det är först när kunden väl kommer in i butiken och löser in presentkortet som Wrapp tar ut en summa.

För att kunna använda appen måste du koppla den mot ditt Facebook-konto och du kan endast ge dessa digitala presentkort till dina Facebook-vänner. Med appen kan du enkelt se dina vänners födelsedagar samt vilka presentkort du har fått skickat till dig.

Appen meddelar även gemensamma vänner att någon i nätverket har gett ett presentkort och den som vill kan då lägga till ytterligare en summa på presentkortet. Konceptet har även kallats för ”social gifting” eller gruppgåva eftersom alla i ett nätverk kan vara med att bidra till en gåva till en vän som exempelvis fyller år.

Om du är sugen på att testa appen och se hur den fungerar är appen gratis och finns att ladda ner både i AppStore och på Android Market.

Inlagt av gästbloggare Louise Richardson.

Bild: Skärmdump Wrapp

Kommentarsfältet är stängt