Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

13 feb 2011

640 000 kr/sek

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=R55e-uHQna0′]

Josephine, som skriver frekvent på Plyhmbloggen kommer att jobba ett tag med marknadsföring på en ranch i Texas. Men hon fortsätter blogga därifrån. Här kommer första inlägget:

Nu har jag landat i San Antonio, Texas där jag ska jobba på San Domingo Ranch tillsammans med min traineekollega Axel från Sverige. Patricia Dougherty som äger ranchen har på kort tid lyckats visa mig mycket av den amerikanska kulturen; rodeo, country cluben och givetvis Super Bowl.

Under förra veckan var det Super Bowl-hets överallt och det verkar som om de flesta amerikanare laddade upp riktigt ordentligt inför finalen. Det enda jag egentligen kände till om Super Bowl innan jag kom till USA var att annonsörerna slogs om de eftertraktade reklampauserna och att Justin Timberlake råkade” slita av Janet Jackson kläderna under halftime-uppträdandet 2004.

Men med 169 miljoner tittare kan det ju vara värt att investera 640 000 kr per sekund i en reklamsnutt. Reklamerna för Coca Cola, Bud Light och diverse bilmärken som Volkswagen och Chevrolet är otroligt välgjorda och som totalt sportointresserad tittare blir man inte besviken i pauserna.

Fast mest av allt tycker jag att det är intressant att se hur amerikanare älskar sina events, att de har så hög volym på tv’n att de inte kan prata med varandra och att de faktiskt kan tänka sig att köpa allt som visats i pauserna. 640 000 kr/sek verkar löna sig.

Detta är första gången jag besöker USA och hittills har inte Texas gjort mig besviken!

Film: YouTube
Inlagt av: Josephine

Även i Sverige diskuterar man reklamens pris och värde – t ex under Schulman Show
Här sökes 10.000 strippor
Vad är egentligen Amerikansk Fotboll – på fitnessguru.se finns svaret
Christina Aguilera  hade det ärofulla uppdraget att sjunga den amerikanska nationalsången
Sony Ericsson visade sin ”Playstationtelefon” Xperia Play
Sexårige Max Page blev superstjärna på kuppen.

Kommentarsfältet är stängt