Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

25 okt 2013

Alla kan lära sig minnesteknik!

Unionen_Idriz

Alla kan lära sig minnesteknik! – Det var Idriz ”Minnet” Zogajs budskap när han föreläste under Unionens lunchseminarium på Lindholmen Conference Center.

Idriz, som är ordförande i Svenska Minnesförbundet och som flera gånger har deltagit i VM i Minne inledde med att klargöra att han inte är någon slags superhjälte. Det är med mycket träning och tillämpning av olika minnestekniker som han kan memorera fem kortlekar på en timme och fler än 1 000 binära tal på 30 minuter.

Hjärnan gillar att ha roligt menade Idriz – det handlar om att med hjälp av bilder använda sig av de olika minnesteknikerna; länk-, associations- och rumsmetoden. När vi i publiken själva fick testa blev vi glatt överraskade över hur mycket vi faktiskt kunde komma ihåg. Varför minnestekniker fungerar så bra har fysiologiska förklaringar men det krävs också att man har rätt mindset och är fokuserad.

Varför lär man sig då detta? Minnestekniker kan tillämpas på en mängd olika vardagssituationer, exempelvis inför en presentation, i ett projekt, som studieteknik eller varför inte i mataffären för att komma ihåg handlingslistan.

Läs mer om Idriz här och se hans framträdande på Tedx här.

Idriz är också grundare av Svenska Minnesförbundet och arrangerar sedan fem år SM i Minne. Vi på Plyhm Kommunikation tycker det här med minne är väldigt kul och har sponsrat Idriz /Svenska Minnesförbundet med PR ända sedan starten.

Fler aktiviteter anordnade av Unionen återfinns på deras Facebook-sida.

Inlagt av Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt