Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

15 jun 2012

Är din semester nerkopplad?

Äntligen är det snart dags för semestertider! Det är nu vi ska koppla av, njuta av ledigheten och ladda batterierna. Men för många är även sommaren och ledigheten en stressfylld tid. En ny undersökning visar nämligen att en av tre svenskar planerar att arbeta upp till tre timmar per dag under sin semester.

En bidragande orsak till att många har svårt att släppa greppet om jobbet under ledigheten är våra ”smarta” telefoner. Man kollar mailen i mobilen och är ständigt uppkopplad på nätet. Detta är så klart inte hållbart i längden då alla behöver slappa och bara vara lediga några veckor under året för att inte bränna ut sig. Även i Tyskland arbetar många under sin ledighet. Det har till och med gått så långt att Tysklands arbetsmarknadsminister vill införa en lag mot jobbmail på fritiden.

Men utöver att kolla jobbmail kan smartphonen även användas till mycket annat. Som exempelvis att lyssna på ljudböcker när du ligger på stranden. Eller som en kamera som du kan fånga sommarens ögonblicksbilder med.

Här kan du läsa mer om hur du lär dig ta snygga bilder med din smartphone. Jajja Magazine kommer även med en trevlig lista över en rad olika tjänster som låter dig lyssna på ljudböcker. Läs också vårt tidigare blogginlägg ”Semester – du kopplar väl av/ner!?” för att få tips på hur vi kan förbereda oss för att må som bäst under semestern!

Bild:

Flickr

Kommentarsfältet är stängt