Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

1 sep 2010

Ärlighet varar längst – årets internationellt bästa årsredovisning

Electrolux - bästa årsredovisning
Samtidigt som HQ Bank krävs i likvidation av Finansinspektionen publicerar Reportwatch.net sin Annual Report on Annual Reports 2010, en ranking på 300 väl informerande och redovisande bolag, hämtade från den globala gemenskapen.

Inte så överraskande är finansbolag – banker och liknande inte med i urvalet, detta sedan Lehman Brothers och finanskraschen. Denna sektor anses helt enkelt inte trovärdig i sin informationsgivning.

HQ Bank är ännu ett exempel på att detta tycks fortgå hos en del finansaktörer. (Bloggaren Hans-Olov Öberg ger en spännande inblick bakom kulisserna samt hyllar samtidigt inte minst whistle blowern Catharina Lagerstam.)

SAS - årsredovisning på andra plats
Uppsidan är dock att de som är med i Reportwatch-rankingen levererar just kvalitet och trovärdighet i sin informationsgivning.

Extra trevligt är det att svenska Electrolux årsredovisning hamnar på första plats och SAS på andra. Grattis! Bland de 50 högst placerade bolagen återfinns inte mindre än 14 svenska bolag. Ärlighet vara längst. I kombination med väl strukturerad information – ett vinnande koncept.

Inlagt av Gästbloggare Jakob Ivarsson/Stakeholder communication
Panel member Reportwatch.net Annual Report on Annual Reports

Kommentarsfältet är stängt