Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

26 mar 2011

Bota din homosexualitet med Iphone

Jag kan inte hjälpa att jag skrattar åt den senaste appen där homosexuella ska kunna botas (när blev homosexualitet en sjukdom förresten?) genom kraften från Jesus Kristus. HERREGUD säger jag bara! Appen är skapad av den amerikanska, religiösa organisationen Exodus International och har betyget 4+ i Apple Store.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig sedan lanseringen för några dagar sedan och sajten Change.org kräver att appen tas bort (vilket också har skett) och menar att detta är Exodus farliga, nya strategi att rikta in sig på ungdomar.

Efter några månader i södra Texas kan jag ju intyga att kyrkan fortfarande har en otrolig makt här. För mig är det samtidigt självklart att homosexuella är lika mycket värda som heterosexuella. USA är modernt i många avseenden men i denna fråga skiljer det sig fortfarande på sina håll ganska mycket från Sverige.

För inte längesedan såg jag och min trainee-kollega här på ranchen filmen Religulous, en dokumentär där den amerikanska komikern Bill Maher granskar, ifrågasätter och gör satir av religion och tro och faktiskt intervjuar en f d homosexuell man som numera är ”botad” från sin sjukdom.

Som barn spenderade jag söndagarna i nunneskola och kommer ihåg att jag faktiskt  kände mig lurad. Religulous är en mycket intressant film som alla (inklusive min katolska mamma) borde se om de skulle få för sig att installera något så korkat som t ex  Exodus-appen.

Vilken hat-app kommer näst?

Religionen kan försvinna i nio länder

Foto: Flickr
Inlagt av: Josephine

2 kommentarer

  1. Jakob Ivarsson skriver:

    Som en fd Texasbo delar jag din syn på kyrkans oerhörda inflytande, scary to say the least samtidigt som det för många ger en hemmahörighet.
    Still, hope ya’ll are having a good time.

  2. Ewa skriver:

    Menar du på allvar att du tror att kristna tror och tycker att homosexulla människor är mindre värda?