Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

23 dec 2009

En tacksam jul

Julstämning i staden

På väg till Stockholmståget en råkall decembermorgon passerar jag en luggsliten och blåfrusen man. Med en spasmisk handrörelse räcker han mig ett exemplar av magasinet Faktum. Vi växlar några ord om kyla och kommande snöoväder innan jag stressar i väg till den varma tågkupén.

I Faktum läser jag lite senare om försäljare nr 180, nr 264 nr 212 och nr 278. Alla berättar om saknad inför julen, flera är hemlösa och utan hopp om en bättre framtid.

I veckan sändes också ett reportage på TV4 Nyhetsmorgon från Stadsmissionens Bostället i Stockholm. Där ska det firas jul med julbord och t o m en och annan julklapp. Men det är bara en liten del av alla 4.000 (varav ¼ kvinnor) hemlösa i Stockholm, som får uppleva lyxen av en stunds ombonad värme.

För många av oss med familj och ett eget hem är gemenskap och julmys något självklart. Men låt oss stanna upp ett ögonblick. Tänka tacksamma tankar. Bjuda in någon till gemenskapen som vi vet sitter ensam över julen. Och låt oss ge bort lite av vårt överflöd till människor i nöd.

I tidigare inslag på Plyhmbloggen kan du läsa om ”Saligt är att giva … eller Måste man älska en mamma som har langat knark?” och ”Julfrossa på nätet” där det finns många tips på behjärtansvärda mottagare. Plyhmbloggen har valt att ge ett bidrag till Göteborgs Stadsmission.

God Jul önskar
Birgitta, Charlotte och Josephine

Foto: Flickr
Inlagt av Birgitta

Kommentarsfältet är stängt