Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

24 apr 2015

Executive MBA Alumni get-together hos Vinges

Processed with Moldiv

 Igår kväll samlades ett drygt tjugotal deltagare (nuvarande och examinerade) vid Gothenburg Executive MBA Programme i Göteborg på Vinges Advokatbyrå för att lyssna på två intressanta föredrag.

Det var Charlotta Oom, strategisk rådgivare hos Beadifference och Carolina Dackö, advokat och rådgivare hos Vinge som pratade om CSR/hållbarhet resp Compliance/regelefterlevnad.

Charlotta delade med sig av intressanta exempel på mer eller mindre lyckosamt arbete med hållbarhet och hur goda satsningar även kan generera affärsmöjligheter. Telia, Ikea, Dove, Svenska Mässan, Jula, Claes Olsson och Always var några upplysande case. Speciellt gillade vi också Charlottas rekommendation om största möjliga transparens, något som vi själva framhåller som viktigt i all verksamhet och kommunikation.

Carolina relaterade till sin gedigna erfarenhet av att praktiskt arbeta med exportkontroll och framhöll nyttan av compliance i många sammanhang. Hon tog upp några typiska compliance-områden, såsom Penningtvätt, Anti-korruption etc och visade med hjälp av bl a Telia som exempel vilka följderna kan bli om relevanta regelverk inte efterlevs. Vi gillade även rekommendationen att agera front-end och inte back-end – något som ofta är att föredra även inom vårt eget arbetsområde.

Inlagt av Birgitta Plyhm

 

1 kommentar

  1. […] Read the perspectives from our guest (Birgitta Plyhm). […]