Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

11 feb 2011

Facebookrevolution i Egypten?

Samtidigt som historia skrivs i Egypten pågår diskussioner i Sverige och övriga världen om hur det som händer ska beskrivas. De sociala mediernas betydelse för informationsspridningen är enorm. Här är några länkar till artiklar, debattinlägg och bloggar där begreppet ”Facebookrevolution” nämns eller diskuteras: TV4, Aftonbladet, Hamsterpaj, Sveriges Radio och Svenska Dagbladet.

Själv tycker jag det är intressant att ta del av medierapportering som använder sociala medier som källor. Samtidigt tycker jag det är att förminska det folkliga upproret genom att kalla det för en Facebookrevolution.

I Dagens Media nämns Egypten och de sociala mediernas betydelse som förra veckans snackis. Dagens Media har också en annan vinkel på händelserna i Egypten kopplat till Facebook, nämligen hur de svenska charterbolagen krishanterar.

Inlagt av gästbloggare David Björneloo
Foto: PSFK – a New York based trends research and innovation company

Staffan Lindberg twittrar direkt.
Direktsänd webb-TV från Befrielsetorget.
Uppdaterat 20110215: Sociala medier avsatte inte Mubarak
Uppdaterat 20110314: Intressant artikel om Webbokrati eller digitatur?

1 kommentar

  1. cissi skriver:

    Jag tycker det som är mest intressant är vad som händer med religionen i dessa länder.

    Många är rädda för att mer än var 10:e person kommer vara muslim om 30 år. Men, genom att det är flera revolutioner på gång, med samma problematik. Dvs, dem är trötta på förtryck och brist på demokrati. Inom islam är det förtryck och bristande demokrati. Detta kan ju ändra hela världsbilden för religion, kanske…

    // Just a thought