Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

5 sep 2013

Frukostevent med Passion for Business

Collector

 

 

 
Med temat Framgångsrika kvinnor i tuffa branscher anordnades igår ett frukostevent med Passion for Business tillsammans med Företagarna.

I Collectors fräscha lokaler på Östra Hamngatan i Göteborg bjöds det på frukost och moderator Anna Stenberg, grundare och VD för Women Executive Search hälsade alla välkomna. I panelen satt Elisabeth Thand Ringquist, VD Företagarna, Fabian Bengtsson, VD Siba, Lena Apler, grundare och VD Collector och Eva Torberger, Distrikstchef Skanska Sverige.

Panelen delade öppet med sig av sina erfarenheter från att vara framgångsrika kvinnor i mansdominerade branscher, eller som Fabian, jobba på ett företag med många kvinnor på ledande positioner. Att våga ta risker, inse sin egen styrka och oftare ta klivet utanför sin bekvämlighetszon var några av de tips på framgång som gavs. Eller som Fabian frankt förklarade: Fundera inte så mycket, kör på! Diskussionerna fortsatte med fokus på rekryteringsprocesser och specifikt kring kvotering – om det är det som krävs för att påskynda en förändring eller om detta är fel väg att gå. Alla hade sin egen syn på den saken.

Många betydelsefulla frågor dryftades alltså under denna frukost, alla väl värda att uppmärksamma. Tack för en inspirerande morgon!

Se vad arrangörerna själva rapporterat om eventet här.

Inlagt av Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt