Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

13 nov 2014

Gift vid första ögonkastet

Skärmavbild 2014-11-12 kl. 13.03.27
Minns ni tidningen En ding ding värld? Där det gick att läsa om personer och händelser som var så märkliga att man knappt trodde det var sant – allt det där tillhör numera vardagen. När inte längre karaktärer som Hollywoodfrun Gunilla Persson eller Paow från Paradise Hotel är speciellt chocking låter nu SVT ett antal kärlekskranka (förhållandevis normala!), singlar gifta sig – första gången de träffas.

Dokumentären Gift vid första ögonkastet framstår mer eller mindre som ett experiment där ett gäng samtalsterapeuter, psykologer, beteendevetare och präster har matchat tre par som alltså ska gifta sig, bo tillsammans i fyra veckor och sedan komma fram till om de blir kära eller inte. För detta med att hitta en perfekt partner verkar svårt tycker grodsamlande deltagare som längtar både efter barn och att laga middag tillsammans. Så varför då inte anlita ett expertteam?

Frågan är bara om programidén är så himla intressant? Det är 2014 och inget betyder längre något och so what om två personer bestämmer sig för ett giftermål utan att ha träffats? Inte värre än att man kan skilja sig! Återstår att se är om det nu uppstår en helt ny business i Sverige för arrangerade äktenskap? Allt verkar ju kunna köpas för pengar, även den perfekta partnern.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=TX4wZ4ypwwM’]

Video: Youtube

Inlagt av: Josephine Ferguson

Kommentarsfältet är stängt