Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

27 aug 2012

Göteborgs Stadsteater satsar på MAKT

Årets Höstsamling hos Stadsteatern gav verkligen mersmak. Som vanligt presenterades det nya spelåret inför en fullsatt och förväntansfull salong. Gemensamt tema för det stundande årets föreställningar är MAKT.

Konstnärlig ledare Anna Takanen hälsade välkommen och konstaterade stolt att förra spelåret varit en stor framgång för teatern med 82 % fullbokade föreställningar. Anna agerade sedan också moderator och introducerade i rask takt en lång rad nya och spännande föreställningar.

Stadsteaterns teaterombud och företagskontakter var också inbjudna till en speciell sittning där det gavs information om bl a Teaterkortet (= fyra föreställningar för 760:-). Vi fick dessutom möjlighet att testa den nya teatermenyn – denna gång representerat av en läcker rödbetscarpaccio med fetaostkräm.

Pia Wahlqvist, ansvarig för relationer med företag, organisationer, studenter m fl berättade hur hon ser fram emot den kommande spelsäsongen där maktens skiftande ansikten kommer att gestaltas på scen. ”I årets repertoar finns både humor, satir och blodigt allvar och jag tror att alla kan hitta något som intresserar dem extra mycket. För egen del ser jag fram emot de två pjäserna ”Colettes dagbok” och ”Pussy”, som var och en berättar om en medelålders kvinna, hennes liv, hängivenhet, utsatthet, drömmar och krossade förväntningar”.

Bland de kommande föreställningarna kommer nog också många fastna  för ”Rut och Ragnar” – Skilsmässa i nöd och lust av Kristina Lugn och med veteranerna Sven Wollter och Gerd Hegnell i huvudrollerna. Fyndigt, tankeväckande och välformulerat. Vidare ”Mittens Rike” om spekulationer kring en framtid med ett Göteborg som en kinesisk provins. Onekligen intressant! Och har du inte redan sett långköraren ”Påklädaren” med Sven Wollter och Tomas von Brömssen är det verkligen något jag vill rekommendera. Samspelet mellan de två är en upplevelse i sig.

Stadsteatern har ju inte bara Stora Scenen, glöm inte att även kolla in Lunchteatern! Och så förstås Backa Teater med duktige Mattias Andersson i spetsen.  Där väckte bl a drogfokuserade ”Kicktorsken” med och av Alexander Salzberger mitt intresse vid presentationen.

Inlagt av Birgitta Plyhm

Foto: Stadsteaterns entré – Jonas Kündig

Vi har tidigare skrivit om Stadsteatern i Göteborg – Nya satsningar på nya målgrupper och Satsningarna inför 2010-2011

Kommentarsfältet är stängt