Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

8 okt 2009

Grattis Josefin till Årets Rookie!

Josefin Lassbo är årets Rookie

Josefin Lassbo fick nyligen utmärkelsen Årets Rookie av Företagarna och Business Region i Göteborg. ”Ekologiskt” och ”hållbar kläddesign” är ledord för Josefin, som med tio års engagemang börjar bli ordentligt rutinerad. Dock är det enligt Josefin först nu omvärlden hunnit ifatt och som det är möjligt att jobba med ekologiska förtecken.

Läs mer om Josefins bolag www.reflectivecircle.com och se lansering i New York av Josefins kollektion i samarbete med SAAB våren 2008, samt lyssna på Radiointervju med Josefin Lassbo (17 MB) i samband med utnämningen till Årets Rookie.

Josefin är också en utmärkt föreläsare och kommunikativt mycket genomtänkt och välformulerad. Då handlar det självklart om design, men framför allt generellt om hållbar utveckling. Under våren föreläste Josefin på nätverksträffar med bl a MIG och Connect Väst, längre fram i höst väntar dels ett seminarium inom hållbar utveckling och ett juryuppdrag vid en tävling om ekosmart mode vid en designtävling i Köpenhamn.  Slutligen återfinns Josefin numera på Talarforums talare över intressanta och kompetenta talare.

En person/företeelse kan ibland upplevas som ”fejkad”, men med Josefin är det äkta vara. Hon lever enligt en mycket stark värdegrund och det slår igenom i alla delar. Med ett eldrött, lockigt hårsvall och blek, fräknig hy matchar till och med utseendet budskapet väl. En inte alltför vanlig – och oftast svårkorrigerad – tillgång. Josefin är verkligen en mina favoritkunder!

Foto: Lassbo
Inlagt av Birgitta

2 kommentarer

  1. Linda skriver:

    Vad är en rookie?

  2. Birgitta skriver:

    Man brukar mena årets ”uppstickare” – ofta nykomling. Något som i och för sig inte är fallet med Josefin, som har hållit på med ekologiskt mode i tio år vid det här laget.

    Jag ringde upp Åse på Företagarna i Göteborg (dom som delat ut priset) och kollade vad dom menade med Rookie! Åse berättade att det är ett speciellt pris, som bara delas ut i den här regionen. Det går till en ”speciell” person, som utmärkt sig på ett särskilt sätt, som har en stark personlighet och som gjort en annorlunda resa.