Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

10 feb 2015

Hälsa via webben med Social Media Club

Social_Media_ClubNyligen besökte vi Social Media Club i Göteborg (SMC) som är en mötesplats där man träffas för att diskutera sociala medier och kommunikation på internet. Social Media Club finns över hela världen och startade i USA 2006. 2009 kom SMC till Göteborg och drivs idag av Maria Gustafsson (@mikumaria), sociala medier-experten som har ett brinnande intresse och engagemang för just dessa frågor.

Vid besöket på Social Media Club hade ett stort antal personer samlats för att äta lunch och diskutera hur vi med hjälp av webben kan göra hälsosamma val. Moderator för lunchen var Kajsa Asp Jonsson från Mersmak Kommunikation som också skrivit boken Mersmak för livet.
Social_Media_Club_Kajsa_Asp
Vid vårt rundabordssamtal drog diskussionerna igång direkt. Vi hade alla olika bakgrund, några jobbade med hälsa och friskvård, en annan var kokboksförfattare och andra jobbade, precis som vi med kommunikation och PR. Gemensamt var att vi hade ett personligt intresse för hälsa och kom fram till att vi ofta hittar inspiration till detta i sociala medier, från Yogagirl på Instagram till träningsutmaningar i bloggar.

Men vi har också blivit irriterade av träningshetsen, utseendefixering och pressen som ständigt återkommer i våra flöden. Vi pratade mycket om hur vi saknar experter och yrkesverksamma personer i den digitala världen. Vi efterfrågar att myndigheter och institut tar plats i den offentliga debatten och bidrar med sin kunskap – vi var många som upplevde att det finns många sanningar och framgångsrecept som man inte vet om man kan lita på.

Efter diskussionerna fick en person från varje bord gå upp för att sammanfatta det som sagts. Det kom fram många bra tankar och idéer, helt i linje med Social Media Clubs motto If you get it, share it. Många hade precis som vi pratat om vikten av bra inspirationskällor och hur myndigheterna kan använda sig av detta i sin kommunikation. Här kan man se allt i efterhand och alla träffar kan också följas via livesändningen för den som inte hade möjlighet att vara med. Kajsa Asp Jonsson sammanfattar också det hela mycket bra i blogginlägget Social media club #smcgbg – om hälsa på nätet.

Social Media Club är ett fantastiskt forum för att knyta kontakter, träffa engagerade och intresserade människor och utbyta tankar och åsikter. Nästa gång (27 februari) är temat  Sociala medier i praktiken – vem ska göra det. Extra roligt är att Emma Hellberg, vår tidigare praktikant då ska presentera sitt examensarbete ”Det finns 100 olika sätt att lyckas” under lunchen. Det ser vi verkligen fram emot!

Allt om anmälan och Social Media Club hittar du på deras Facebook-sida här.

Bild och text av Ann-Sofie

2 kommentarer

  1. […] Ann-Sofie, Plyhm Kommunikation, Hälsa via webben med Social Media Club. […]

  2. Kajsa Asp skriver:

    Tack för trevligt inlägg! Kul att läsa! :)