Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

24 nov 2010

Hogsved – entreprenör med beprövat framgångskoncept

Hogias löneprogram

Igår morse var vi ett hundratal morgontidiga som trotsade vädrets makter med slasksnö och halka. Connect Väst i samarbete med Chalmers Alumni och Göteborgs Universitet bjöd in till presentation av Bert-Inge Hogsved,  Hogia-gruppens engagerade grundare.

För Bert-Inge ligger Chalmers Tekniska Högskola extra varmt om hjärtat – inte minst på det personliga planet. Där träffade han nämligen som student sin hustru Åse och som ansvarig för 1963 års kortege fick han här sina första och grundläggande erfarenheter i entreprenörskap.

Genom talarens intressanta berättelse fick vi sedan följa den numera välkända Hogia-gruppens utveckling från källarföretag till expansiv företagsgrupp med nu 25 företag och 500 anställda i Sverige, Norge, Finland och Storbritannien. Vilken resa!

Intressant var också att ta del av Bert-Inges övertygande framgångsrecept vad gäller relationen till medarbetarna. Där handlade det mycket om att ta personligt ansvar för sina arbetsuppgifter, men också viktigheten av att vara tydlig i ansvarsfördelningen och att kunna delegera. Genom att bryta ner verksamheten i ett antal mindre bolag med eget totalansvar har det varit möjligt att trots stark expansion behålla småskaligheten och därmed entreprenörskapet levande.
Bert-Inge Hogsved

Behållningen av denna tidiga morgonstund var till stor del det starka engagemang och den klokskap som förmedlades av superentreprenören Bert-Inge. Efter 30 års verksamhet upplevs han fortfarande vara på språng och redo att söka nya utmaningar. Inspirerande!

Läs även artikel i Computer Sweden – 29 år av entreprenörskap.
Bert-Inge var en av tre Guldmusen-vinnare förra året i Ny Teknik.
Bert-Inge har skrivit en bok – Klyv företagen! Och det lär vara en ny på gång!

Inlagt av Birgitta
Foto: Flickr

Kommentarsfältet är stängt