Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

14 jul 2010

Humor en bristvara i politiken

Ett skratt lättar upp

 

 

 

 

 

 

 

 

Humorrapporten 2010 visar hur väljarna ser på humor i politiken. Det visar sig att 46% tycker det är för lite humor i svensk politik. Det konstateras också att Mona Sahlin är tråkigast och att en tredjedel av väljarna säger att deras engagemang skulle vara större om det fanns mer humor.

För andra året i rad är det TV-kanalen Comedy Central, som redovisar vad väljarna tycker om humornivån i den svenska politiken. I rapporten konstateras alltså att humor är en bristvara hos politikerna. Men också att humor kan vara en effektiv strategi i den politiska kommunikationen. Här finns dessutom en hel del tips hur politiker kan använda humor för att vinna röster.

31 % av miljöpartisterna tycker att man som politiker kan skämta om allt. Kristdemokraterna tycker generellt inte att det finns mycket att skämta om, men å andra sidan anses Göran Hägglund vara roligast.

Kan man då vara trovärdig med humor? Ja, det är svårt att generellt svara ja eller nej på den frågan. Det finns flera parametrar att ta hänsyn till. Men visst vore det spännande att se lite nya grepp!

Vi har tidigare diskuterat humor på Plyhmbloggen. Då gällde det VDar – Får en VD vara rolig?

Företagarna Västra Götaland hade nyligen en Valbar i samband med Stena Match Cup Sweden – Politik och humor på Marstrand
Humor och politik som eld och vatten, Dick Erixon i dagensps.se (Samma material kan tolkas på olika sätt, beroende på vilka fakta som används!)
Humor ofta en bristvara i politiken, artikel i SvD.
Artikel i Aftonbladet – Humor och politik

Foto: Flickr
Inlagt av Birgitta

Kommentarsfältet är stängt