Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

30 jun 2016

Intensivt och spännande med golf, fartygsdop och invigning

PR

För oss var juni månad alldeles särskilt händelserik med tre stora evenemang som faktiskt alla tre förgylldes av kungligt besök.

Barngolfen
Den 13 juni var det dags för Barngolfen och för andra året i rad var vi ansvariga för PR och presskontakter i samband med eventet. Detta är ett av våra pro bono uppdrag och redan i april började vi med förberedelserna inför det som är Sveriges största välgörenhetsgolftävling. Ett fantastiskt projekt där alla insamlade medel går till att göra barnens besök på Drottning Silvias barn och ungdomssjukhus lite trivsammare. Precis som förra året samarbetade vi med Malena Eklund från First PR och i år hade vi under dagen också hjälp av Josefine Eklund och Lena Göthberg. Vårt ansvarsområde under tävlingsdagen och på banketten på kvällen var att koordinera fotografer och press samt bevaka och producera innehåll till sociala medier. Ett mycket roligt uppdrag som vi är stolta och tacksamma över att få jobba med. I år landade de insamlade medlen på rekordhöga 3,5 miljoner!

27243892833_ae75f7ee1a_z

Golfproffs och celebriteter samlade innan start. Foto: Barngolfen

27754708222_ebf1b8099d_z

High five i H.K.H Prinsessan Birgittas lag! Foto: Barngolfen

27898304116_a02b2139d6_z

Barnen från sjukhuset hade sitt eget golfkalas. Foto: Barngolfen

Fartygsdop i Köpenhamn
Två av månadens stora evenemang råkade sammanfalla på samma dag så när Ann-Sofie var på Barngolfen på Hills golfklubb i Mölndal var Birgitta på fartygsdop av Stena Bulks och Weco Shippings IMOIIMAX-tanker Stenaweco Impulse i Köpenhamn. I närvaro av 300 gäster från hela världen döptes det nya fartyget av H.K.H Kronprinsessan Mary av Danmark. I samarbete med en dansk byrå ansvarade vi för all PR inklusive mediekontakter och intervjuer. Ett stort antal fotografer och journalister deltog så nyheten om dopet spreds till media runt om i hela världen, exempelvis här och här. Det här var Birgittas nionde fartygsdop för Stenas olika bolag, övriga har ägt rum i såväl Göteborg, Stockholm, Kroatien, Korea, Kina, Singapore och Hong Kong.

Stena Bulk -9379

Fotograf: Silverbullet

IMG_2149

Foto: Silverbullet

Stena Bulk -9399

Foto: Silverbullet

Invigning av Stenhuset hos Ågrenska
Den 21 juni var det dags för invigning av Stenhuset på Ågrenska på lilla Amundön. Ågrenska är ett nationellt kompetenscentrum för barn och ungdomar med sällsynta diagnoser och funktionshinder. Stenhuset har byggts med hjälp av en generös donation från Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur som vi har uppdrag för. För två år sedan var vi med när första spadtaget togs och då liksom nu när det nya huset skulle invigas närvarade H.M Drottning Silvia . Vårt uppdrag var förutom att bjuda in press och skriva pressmeddelanden, att koordinera fotografer samt uppdatera stiftelsens sociala medier, Facebook och Twitter. Ett mycket roligt uppdrag även detta och det är verkligen en ynnest att få arbeta med något som bidrar till en så stor och viktig sak. Redan till sommaren kommer verksamheten i Stenhuset vara igång och nu finns det plats för ännu fler barn och deras familjer. Huset kommer dessutom att fungera som plattform för framtida forskning. Se en film från dagen via Expressen.

Ågrenska inviger Stenhuset. Bild fri att användas i sammanhang om Ågrenska. (Bild: Bo Håkansson, Bilduppdraget)

Stenhuset. Foto: Bilduppdraget

Ågrenska_0222

H.M Drottning Silvia och Madeleine Olsson Eriksson, styrelseordförande Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur avtäcker skylten framför Stenhuset. Foto: Bilduppdraget

Ågrenska inviger Stenhuset. Bild fri att användas i sammanhang om Ågrenska. (Bild: Bo Håkansson, Bilduppdraget)

Foto: Bilduppdraget

Kommentarsfältet är stängt