Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

8 mar 2018

Internationella Kvinnodagen

Idag är det Internationella Kvinnodagen och vi tänkte ta tillfället att uppmärksamma några av de kvinnor vi jobbar med på olika sätt och inom olika branscher. Alla imponerar med sin kunskap och kompetens, men framför allt genom sitt engagemang.

Anneli Persson
Tidigare Sverigechef på Mercy Ships som driver Africa Mercy, världens största civila sjukhusfartyg och som vi haft glädjen att PR-samarbeta med under flera år. Anneli är operationssköterska i grunden och lämnade i december sin chefstjänst för att ännu en gång tjänstgöra och volontärarbeta ombord på fartyget som just nu ligger på plats i Douala, Kamerun. En kvinna med extra stort hjärta och som ömmar för världens fattigaste.

Foto: Mercy Ships

Christina Backman
VD på Hasselbladstiftelsen. där vi haft nöjet att PR-samarbeta. Christina träffade vi först genom Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barnsjukhus och deras årliga evenemang Barngolfen som vi under tre år var PR-ansvariga för. I augusti förra året tillträdde hon som styrelseordförande i  Lundbergs Forskningsstiftelse som sedan dess är en kund till oss. Christina är en mycket driftig och energisk kvinna, samt därtill väl bevandrad i stiftelsevärlden.

Foto: Magnus Gotander

Julia Hult
Verksamhetsledare på Ung Handlingskraft som arbetar med ungt entreprenörskap, ungt inflytande och unga förebilder. Julia träffade vi genom PR-arbetet för Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur som i flera omgångar stöttat deras verksamhet. En kvinna som brinner för att ta till vara drivkraften hos unga människor och som arbetar målmedvetet med att ge alla en chans, oavsett bakgrund och social tillhörighet.

Foto: Ung Handlingskraft

Lena Alvling
General Manager, Marketing & Corporate Events WW på Stena Bulk som vi har jobbat med senaste 12 åren. Lena har vi framför allt kontakt med när det gäller allmänna PR-insatser, sociala medier, pressmeddelanden och intervjuer. Dessutom har vi PR-samarbetat vid många fartygsdop över hela världen. En ambitiös kvinna med specifik expertis inom events och som inte lämnar en enda liten detalj åt slumpen. 

Foto: Stena Bulk

Lena Vikström
VD på Gunnebo Slott som under lång tid jobbat hårt med att utveckla verksamheten till den välbesökta plats den är idag. Lena har vi haft mycket PR-kontakt med i samband med rekonstruktionen av orangeriet, sommarteatern och restaurangen med bl a fokus på julbordet. En kvinna med starkt driv och mycket specifika mål för denna fantastiska anläggning.

 

Foto: Gunnebo Slott

Monica Berglund
VD på Tre Stiftelser som driver fyra äldreboenden i Göteborg. Monica har mer än trettio års erfarenhet som chef inom äldreomsorgen och kom nyligen ut med boken Mitt framgångsrecept där hon delar med sig av sina idéer kring ledarskap och utveckling. Vi har nöjet att PR-stötta henne med arbetet att sprida kunskap om hur ett äldreboende kan drivas – med samma medel – så att både boende och medarbetare trivs. En kvinna med stark vilja och känsla för delaktighet. Lever och leder med den starka övertygelsen att ”ingenting är omöjligt”.

Foto: Katja Ragnstam

Petra Johansson
Petra är grundare av konceptet GoBaow där unga ges möjlighet att växa och utvecklas, samt personlig tränare och coach på OTR. Därigenom är hon också inhyrd på bland annat Tre Stiftelsers äldreboende med träning för både personalen och de äldre. Nyligen PR-stöttade vi Gobaow i samband med en fantastisk dansshow och gjorde en intervju med Petra om hennes engagemang för ungdomar, läs den här. En kvinna som är en god förebild för de unga, som själv lever sin dröm och som inte låter ”tid” vara en begränsande faktor .

Foto: GoBaow

 

Skrivet av Ann-Sofie och Birgitta.

Kommentarsfältet är stängt