Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

20 jul 2010

Invigningen av Gothia Cup en manifestation för vänskap

Sydafrika paraderar vid invigningen av Gothia Cup

Igår kväll invigdes under euforiska former världens största ungdomsturnering i fotboll inför ett fullsatt (52.000 personer) Ullevi. Gothia Cup arrangeras för 36:e gången, i år med 1567 lag från 71 länder på plats i Göteborg. Ett sant mini-VM/OS!

Invigningen var mycket imponerande – vilken show! Fest, färg, musik och otrolig glädje. Med flaggorna stolt fladdrande paraderade alla lagen, många klädda i dräkter med nationell prägel – t ex de indiska deltagarna, som bar orange turbaner och ockragula dräkter. På scen var det också full fart från första minuten till sista. Med hela publiken som engagerad uppbackning. Det avslutande fyrverkeriet gick inte heller av för hackor!

SKF är huvudsponsor för Gothia Cup och har även etablerat konceptet Meet the World. Förturneringar arrangeras lokalt runt om i världen och det vinnande laget i respektive land får möjlighet att åka till Göteborg för att spela fotboll. I år deltar lag från 18 länder från världens alla hörn. Säkerligen ett minne för livet!
Kul på plan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gothia Cup pågår tom lördag med spelningar på ett stort antal planer runt om i Göteborg. Passa på och se en match! För mer information, se http://www.gothiacup.se/

Se även artikel i DN – Färgsprakande kick off av Gothia Cup 
Äntligen börjar den stora fotbollsfesten i Expressen

Foto:  Kwok-Keung Cheng/SKF
Inlagt av Birgitta

Kommentarsfältet är stängt