Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

14 okt 2013

”Jag är en stridshingst och bra på att kämpa”

Reinfeldt StridshingstFredrik Reinfeldt förklarar att han är taggad inför nästa valrörelse och givetvis har liknelsen med en stridshingst legat till grund för flera skämt. Bildmontage som filmposters, musiklistor med hästtema, kopplingar till V75 och ord som hästkrafter, morot/piska och kavalleri… Fantasin har inga gränser men hos Moderaterna ser man positivt på uppmärksamheten. Som sig bör, det drar ihop sig till val och Reinfeldt behöver övertyga svenska folket om att han är en vinnare.

Skämt innehållande ordet #stridshingst har fullkomligt exploderat i sociala medier de senaste dagarna och visst är det tacksamt att klippa in Reinfeldts rakade huvud på en hästhals (även om Aftonbladets läsare helst beskriver Reinfeldt som ”hal som en ål”). De flesta, oavsett politisk åsikt, måste nog dock medge att liknelsen är så oväntad att den är bra. Kvällstidningarna har hakat på diskussionen och bett historieprofessor Dick Harrison att förklara vad en stridshingst egentligen är:

Stridshingstar användes på 1500- och 1600-talen för strid i tuff krigsmiljö. Det är en väldigt dyr häst att föda upp, den kräver speciell träning och det är bara några få som har råd att köpa en stridshingst.

Det återstår att se om stridshingsten Reinfeldt orkar vända de dystra opinionssiffrorna och kämpa på till slaget är över.

Bild: Lånad från Resumé

Inlagt av: Josephine Ferguson

1 kommentar

  1. bloggare på icedaniel.se skriver:

    Patetiskt uttalande !!!