Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

19 apr 2011

Keep Austin Weird!

Den senaste tiden har jag spenderat i Austin, Texas huvudstad med drygt 1,5 miljoner invånare. Istället för cowboyhattar och sporrar är staden full av studenter (The University of Texas är ett av USA’s största universitet) och alternativa människor! Austin’s slogan går under parollen ”Keep Austin Weird”, ett koncept som innebär att stadens invånare vill upprätthålla Austin som ”a vibrant and eclectic creative center”. Stadens invånare skiljer sig en hel del från det konservativa Texas som jag hittills har fått uppleva!

Austin kallas för the Live Music Capital of the World och efter den årliga musik- och filmfestivalen SXSW förstår jag varför! Det var livemusik på både klubbar och parkeringsplatser och till och med Swedish American Chamber of Commerce (som ju ordnat med min traineeplats) bjöd in till takterassfest med svenska band.

För den shoppinggalne finns här hur många butiker som helst, amerikanarna älskar sina outlets och shopping malls. Dessa ligger dock en bra bit utanför staden så att ha tillgång till bil är definitivt ett måste. Annars är Austins invånare otroligt hälsointresserade (Whole Foods startades här), det är faktiskt bara här som jag har sett att folk cyklar. Austin’s natur är fantastisk och ovanligt grön för att vara Texas så att ta en joggingtur längs Coloradofloden som rinner genom centrala stan är ett måste för ett träningsfreak som mig!

Ska du resa till Texas bör du absolut besöka Austin! Staden är fantastisk med trevliga och pratglada invånare och här finns någonting för alla; kultur, musik, nattliv, konst, shopping (jag rekommenderar The Domain och San Marcos), god mat (vilket faktiskt kan vara svårt att hitta i Texas om man inte är ett stort fan av fast food) och underbara parker och naturområden. Austin är definitivt värt ett besök!

Missa inte detta:

Festivalen SXSW
Austin City Limits Music Festival
Zilker Park
Barton Springs Pool
– en naturlig källa mitt i stan där du kan bada
När 1,5 miljoner fladdermöss flyger ut från Congress Ave Bridge
Nattlivet på 6th Street
Flyta på Guadalopefloden

Foto: Josephine

Inlagt av: Josephine

Kommentarsfältet är stängt