Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

24 sep 2010

London är bäst på hösten

Hyde Park

Jag har precis kommit hem från London och vill bara tipsa om att Storbritanniens huvudstad är helt fantastisk så här års. Nej, det regnade inte en enda dag, för höst i London betyder 20 grader, sommarklänningar, solsken och cappuccino på uteserveringar.

Nu råkade vi tima in Open House London vilket innebär att många av stadens byggnader öppnas för allmänheten under en hel helg (gratis!). Vi valde att besöka bl.a. Royal Courts of Justice där det bjöds på guidade turer i både celler och sessionssalar. En otrolig miljö både vad gäller historia och viktoriansk arkitektur.

Helgen innehöll även ”kortege” med Påven, utställningar på British Museum, Tate Modern och Saatchi samt besök på anrika varuhuset Liberty som har ett imponerande utbud av framför allt kläder, skor och accessoarer. Här säljs allt ifrån Acnejeans till fantastiska kreationer av Vivienne Westwood. Även Svenskt Tenn har butik på Liberty om man som Londonsvensk skulle sakna Josef Franks design.

Älskar man mode rekommenderar jag definitivt att åka hit innan veckan är över eftersom London Fashion Week pågår för fullt.

Det är helt ok att flyga med Ryanair (så länge du får tag i en billig biljett). Ta Stansted Express in till London och se till och köp ett Oyster card som gäller både för buss och tunnelbana. Vill ni bo på mitt favorithotell så ska ni checka in här!

Tips: I Time Out står nästan allt som är på gång i London!

Och för er som fortfarande associerar England med beans on toast; det finns hur många restauranger som helst som serverar väldigt god mat. Hoppa över kedjor som Pizza Express och alla turistfällor inne i centrala London. Bege er istället till Pimlico, Notting Hill, St Johns Wood eller kvarteren runt Sloane Square.

Foto: Josephine

Inlagt av: Josephine

3 kommentarer

 1. Johnny skriver:

  Du älskar ju Pizza Express!

 2. janet konechny skriver:

  Mycket välskriven, intressant och med vacker bild. Väcker lustkänsla. Du skulle kunna skriva åt Brittisk turistbyrå med stor framgång. kram Janet

 3. Agneta skriver:

  Bra tips!
  Nu har vi däremot bokat weekendresa till Paris. Får bli London nästa gång.

  Hälsn
  Agneta