Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

11 sep 2013

Maris skrivtips: Släpp loss!

Vattendroppar2

Ibland är det så underbart skönt att släppa loss huvudet. Att testa nåt nytt. Som i bilden. Ser du vad det är? Och var bilden är tagen? Fundera en stund.  Det är ett bra sätt att få igång kreativiteten.

Jag försöker börja mina skrivdagar och trigga mitt skrivande med lite roliga övningar. Då rensar jag huvudet från allt gammalt och sätter igång nya tankebanor. Dessutom är det en härlig känsla av frihet att låta tankarna fara iväg.

Öva själv:

–       Titta på en bild, till exempel den ovan. Skriv tre meningar där du beskriver det du ser.

–       Välj fem slumpmässiga ord. Till exempel hav, tröja, sommar, hamburgare, pengar. Skriv ihop en liten berättelse på fem meningar. Använd alla orden.

–       Skriv ner ett ord. Till exempel Värme. Skriv en mening som skulle kunna vara en början på en berättelse, där ordet finns med. Att jobba med börjor är både spännande och inspirerande. Det finns till och med en hel bok med 365 börjor som du kan jobba med.

Tävling! Vad föreställer bilden? Vill du vara med och tävla om 1 timmas personlig skrivarcoaching? Maila ditt svar till mig på mari.dahl.adolfsson@telia.com. Bäst svar och vinnare publiceras i nästa inlägg.

Inlagt av: Mari Dahl

Bild: Mari Dahl

Kommentarsfältet är stängt