Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

5 apr 2011

My Mission går in på upploppet


Har du någon kreativ idé i byrålådan? Ta chansen att delta i tävlingen My Mission, som numera är Sveriges största idétävling inom upplevelseindustrin. Förslagen kan vara nya tekniska innovationer, smarta tjänsteidéer, turismkoncept, designprodukter etc etc

Sedan starten för fem år sedan har det kommit in närmare tusen bidrag. Yngsta tävlande har varit 12 år och äldsta 80+. Minst 88 bolag och 120 nya arbetstillfällen har skapats via My Mission.

Du behöver inte ha en färdig affärsplan eller snyggt presentationsmaterial – det är potentialen i själva idén som bedöms. Några vinnande och framgångsrika bidrag har varit Soundracer och Brottsportalen.

Anna-Karin Lindén, verksamhetsledare Brewhouse Incubator ställer upp och svarar på några frågor:

Vad är syftet med idétävlingen My Mission?
– My Mission ska inte bara vaska fram årets bästa affärsidéer utan vi ser även en stor uppgift i att vara en idégenerator, som uppmuntrar folk att formulera sina idéer.

Kan du säga något om de idéer som kommit in?
– Vi kan se en skillnad vad gäller inkomna förslag jämfört med andra år. Det är färre webblösningar och fler som trycker på värden som hållbar utveckling.

Hur ser det ut på vinstfronten?
– My Mission är mer än bara en tävling. Vinsterna som delas ut har ett sammanlagt värde av närmare 500.000 och fokuserar främst på att underlätta för entreprenören att utveckla sin idé och bilda företag.

Hur har det gått i årets tävling? Det är ju bara knappt en vecka kvar!
–  I år har vi en enorm trafik till hemsidan – över 100.000 besökare bara under mars månad. Och så händer det mycket på vår blogg. Det är skönt att ha en plattform där deltagarna dagligen kan följa hur arbetet fortskrider.

Senast 10 april måste du lämna in ditt tävlingsbidrag så skynda, skynda….! Och den 25 maj är det prisutdelning!

Inlagt av Birgitta Plyhm
Foto: My Mission

Här hittar du tävlingsreglerna.
Är du en entreprenör? Gör det här testet!
Kolla också hur snabb du är – här finns ett spel!
ADA skriver också om My Mission.
Liksom på Kreafonbloggen.

Uppdatering 20110407: Ny pressrelease om My Mission 2011.

Kommentarsfältet är stängt