Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

11 maj 2011

När Wild Kids-Ola blev Knark-Ola

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=WkDBJxIq32k’]

Häromdagen möttes vi av löpsedlar angående kokainskandalen med barnprogramledaren Ola Lindholm i huvudrollen. Nämen, inte har väl han knarkat? Han som ser så trevlig ut, är chefredaktör för KP, engagerad i BRIS och dessutom många barns förebild.

Tydligen visade ett test positivt för bensoylekgonin och Ola har därför åtalats för ringa narkotikabrott. Hans advokat hävdar dock att någon kan ha förväxlat proverna, ett påstående som polisen skrattar åt och anser totalt orimligt. Ola Lindholm har hängts ut ordentligt i media och då döms man fort, särskilt om man väljer att tiga.

Jag läser vidare och hittar ett blogginlägg där en arg Ola förklarar att han absolut inte har knarkat, möjligen kan någon ha drogat honom. Med tanke på att Ola framstår som en ganska så klipsk kille (i alla fall när man ser honom i Wild Kids) är jag tveksam till teorin om ”omedvetet drogande”.

Dock hoppas jag att Ola Lindholm talar sanning, hur konstigt det än låter. Knark i samma mening som barnprogramsledare är inte winning men nog är det betydligt värre att ljuga om att man inte har knarkat om man nu har gjort det.

Detta är ju krishantering på hög nivå och det känns som om Wild Kids-Ola sakta men säkert förvandlas till Knark-Ola när hans advokat hanterar pressen. Det är klart att kvällstidningarna älskar att jaga en misstänkt ”knarkare” som jobbar med barn – ett perfekt upplägg för skandal.

Var är alla PR-experter och varför vägrar Ola att uttala sig i media (ett blogginlägg räknas inte i det här sammanhanget, inte heller en diskussion i ett KP-forum).

”Jag har inte tagit någon drog medvetet,” säger Ola. I vilket tillstånd var Ola när han i så fall omedvetet fick i sig drogen?  Är han skyldig och medvetet ljuger är det ju verkligen pinsamt, det är inte så att Ola är den första offentliga personen att ta droger.

Misstag kan alla göra men då bör man vara beredd på konsekvenserna och ha en genomarbetad krisplan. Vi vill väl alla att Ola ska vara oskyldig. Mest för att det är fult att ljuga, speciellt för barn (!).

En sak har han i alla fall ”lyckats” med och det är att hamna högt på agendan. Och det är ju ett plus om man nu tycker att ”all PR är god PR”!?

Film: Youtube
Inlagt av: Josephine

Se även intervju med Thomas Mattsson där han pratar om Expressens hantering av ”Ola-affären”. Och ger Ola några goda råd!

Kommentarsfältet är stängt