Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

31 mar 2016

Nytt uppdrag för Tre Stiftelser

PR
IMG_1890

Två böcker utgivna av Tre Stiftelser

Igår inledde vi uppdraget för vår nya kund Tre Stiftelser och VD Monica Berglund, som är en av de mest inspirerande personer vi har träffat på länge.

Tre Stiftelser driver tre äldreboenden i Göteborg, tre kommunala stiftelser med gemensam administration: Stiftelsen Ålderdomshemmet i Göteborg med Vegahusen, Stiftelsen Göteborgs sjukhem med Änggårdsbacken och Stiftelsen Otium. Verksamhetens målsättning är att ligga i framkant inom god äldreomsorg och sätta det friska i centrum. Stort fokus läggs på vackra miljöer, doftande trädgårdar, kultur, god mat och annat som ger välbefinnande.

Det var just genom deras satsning på mat som vi först kom i kontakt med verksamheten, närmare bestämt via krögaren Stefan Karlsson som driver SK Mat & Människor och Toso och som vi också jobbar med. Stefan lagade en nobelmiddag för alla på boendet, en extra guldkant i vardagen och dessutom ett sätt att inspirera personalen till nya idéer inom matlagning.

Monicas engagemang för att höja statusen för verksamheten och synen på de äldre är enastående och genom tydligt ledarskap och medvetna val blir tillvaron på de tre äldreboendena något utöver det vanliga – med samma budget som ett kommunalt bolag ska tilläggas!

Att anordna vinprovning, pubafton med quiz, ipad-kurser och regelbundna besök av en PT är bara några exempel på hur Tre Stiftelser skiljer sig från – i alla fall enligt vår uppfattning – traditionella äldreboenden.

Vi ser fram emot att sätta igång arbetet, idélistan är lång och vi hoppas att fler ska få upp ögonen för den här fantastiska verksamheten.

Böckerna på bilden finns att rekvirera här: Lust till livet och kokboken Smaker man minns. En tredje bok Salutogent äldreboende finns också att beställa som handlar om Tre Stiftelsers utvecklingsresa.

Inlagt av: Ann-Sofie Johansson 

Kommentarsfältet är stängt