Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

20 feb 2014

Öppnar dörren som mentor

Öppet_husUnder året kommer vi att vara med i ett mentorprogram som drivs av Öppet Hus, en ideell förening för mångfald. Öppet Hus hjälper unga med utländsk bakgrund att få kontakt med den svenska arbetsmarknaden.

Genom mentorprogrammet får ungdomarna råd och vägledning och inte minst viktiga kontakter på företag och arbetsplatser. Föreningen, där Stampen Media Group  och Nötkärnan Vård och Omsorg är sponsorer, är verksam i Västsverige och har närmare 70 små och stora företag anslutna. Läs mer om hur du kan hjälpa till här.

I veckan ska vi träffa vår adept – en tjej från Ukraina, som är utbildad journalist och med erfarenheter inom PR och kommunikation i hemlandet. Förutom att vara ett bollplank i karriärval och ge motivation och tips för jobbansökningar ser vi fram emot intressanta diskussioner och givande utbyte av idéer och tankar.

Öppet Hus är ett fantastiskt projekt där vi genom att bjuda på kunskap och kontakter får tillbaka insikter om andra kulturer och människor. Inspirerande om något, och utvecklande för alla involverade!

Vår adept tänkte vi skriva mer om i nästa blogginlägg.  Stay tuned!

Inlagt av Birgitta och Ann-Sofie

1 kommentar

  1. Britt-Inger Hillhammar Ekberg skriver:

    Bra jobbat! Detta har jag talat om i mitt blogginlägg som jag kallar ”Efter pensionen! ”
    Vi är många som både vill och kan bidra med erfarenheter från arbetslivet!