Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

13 nov 2015

Populära poddar

earphones-791188_1920Tidigare i veckan utsågs vinnarna i Svenska Podcastpriset 2015. Det var tionde året i rad som Digitalbyrån Daytona med hjälp av en digital omröstning utsåg de allra bästa poddarna i Sverige. Vi gillar ju podcasts och flera av våra favoriter är med bland årets vinnare.

Alex & Sigge tog, för fjärde året i rad, hem priset för Årets bästa podcast – en utmärkelse som dock kom något i kölvattnet av denna diskussion. Podden har en trogen fanbase och förutom intressanta, om än stundtals ganska skruvade reflektioner och vardagsbetraktelser så har ju huvudsponsorn Ifs varumärke fått ett stort genomslag. Precis som Läkerol fick i Kristoffer Triumphs podcast Värvet.

Här skriver Sveriges Annonsörer mer om sponsring i podcasts – ett intressant ämne.

På tal om Värvet så kom denna podcast på första plats i kategorin Kultur/Nöje – välförtjänt för denna podcast med extremt många välrenommerade gäster.

En annan podcast vi gillar är Fredagspodden med Hanna och Amanda, vinnarna i kategorin Livsstil. En mysig tjejsnacks-podd med två drivna entreprenörer som genom sitt mediabolag Perfect Day gör otroligt många olika saker, alltifrån andra podcast-produktioner till en hel del skrivande. Deras allra första roman släpps
t ex nu i dagarna.

En av Perfect Days andra produktioner är podden I AM Persbrandt med skådespelaren Mikael Persbrandt – denna podd vann pris för Årets förnyare/inspiratör.

Här hittar ni hela listan.

När vi pratar om podcast måste vi också nämna vår branschkollega Lena Göthberg som nyligen startade Shippingpodcast där hon intervjuar intressanta personer inom sjöfart. En podcast vi varmt kan rekommendera! Det skedde till och med en podcast inspelning här på vårt kontor för ett par månader sedan, se en sneak peek från det här.

Inlagt av: Ann-Sofie Johansson

Kommentarsfältet är stängt