Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

3 jul 2014

Premiär: Från Parken till Vegas

Gunnebo Sommarteater 2014, "FrŒn Parken till Vegas"

 

Gunnebo Sommarteater 2014, "FrŒn Parken till Vegas"

För några veckor sedan utlovade Claes Malmberg tillpoppad revy, nytänk och mycket improvisationer när media besökte repetitionerna inför årets uppsättning av den populära sommarteatern på Gunnebo Slott. Så förväntningarna var stora när det igår äntligen var dags för premiär på nyskrivna revyn Från Parken till Vegas.

Framför den nya scenen, i skogsbrynet nedanför slottet, var det fullt till sista plats och förutsättningarna kunde inte vara bättre när solen trängde igenom regnmolnen någon timme innan start.

I sina färgglada kostymer och vippiga kjolar äntrade ensemblen scenen till svängig 60-talsmusik från livebandet. Claes Malmberg, Lennie Norman, Ola Forssmed och Hanna Lindblad utgör en spännande kombination, de är sig själva nog men spelar samtidigt på varandras olikheter.

Claes glänser i sina monologer och får publiken att gång på gång kikna av skratt medan stockholmaren Lennie berättar om sina göteborgserfarenheter och skojar om sina ålderskrämpor. Ola bjuder på lysande underhållning med fantastiskt minspel och kroppsspråk medan Hanna är en verklig showartist med strålande sång och dans.
De dryga två timmarna går fort och från en början i folkparksmiljö och ett glatt 60-tal avslutar de på topp i smoking och galablåsor i ett glittrigt Las Vegas. Publiken älskar det, applåderar och tackar till sist med stående ovationer.

Från Parken till Vegas bjuder på mycket sång och dans, stand-up och underhållande sketcher utan någon direkt röd tråd. En hel del är improviserat och ibland har till och med bandet svårt att hålla sig för skratt. Helt klart en revy att rekommendera!

Om Claes höll sitt löfte? Ja, det gjorde han verkligen!

Recensionerna har redan börjat trillat in, läs GT här och Expressen här samt recensionen i Göteborgs Posten här.

Även P4 var där tidigare på dagen och intervjuade skådespelarna, inslaget finns att lyssna på här och det börjar vid 1:20:00 .

Sommarteatern spelas fram till och med den 3 augusti och biljetter finns att köpa på Ticnet.
Läs även vårt tidigare inlägg om när vi först startade vårt uppdrag för Gunnebo Slott.

bild

 

 

 

Inlagt av: Ann-Sofie
Foto: Ann-Sofie och Pressbild från Gunnebo Slott

Kommentarsfältet är stängt