Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

20 mar 2015

Rocka sockorna

Idag rockar vi sockorna

Idag rockar vi sockorna på kontoret

Hur många har tagit kort på sina fötter med omaka sockor idag?

Intresset är enormt och våra flöden fylls med alla som rockar sockorna. Kampanjen startades av 10-åriga Nathea Anemyr från småländska Storebro, som ville hedra sin 13-åriga syster Noelle med Downs syndrom. Evenemanget lades ut på Facebook och fick genast stor spridning. Över 250 000 personer har anmält sitt deltagande. ”Dra på dig olika sockor för att visa att du tycker att människor som är annorlunda gör världen mycket bättre”, skriver de om evenemanget.

Imorgon är den officiella Downs syndrom-dagen och detta evenemang är ett svar på den amerikanska motsvarigheten ”Rock your Sock”

Virala succéer med bra budskap har vi sett en hel del, inte minst Ice bucket-challenge som uppmärksammade nervsjukdomen ALS. Det är fantastiska initiativ som också röner mycket uppmärksamhet och stort engagemang. Historien bakom rockasockor-kampanjen med 10-åriga Nathea som gör det här för sin syster är ju otroligt fin och rörande!

Från Instagram under hashtagen #rockasockorna

Från Instagram under hashtagen #rockasockorna

Vi gillar budskapet ”Annorlunda är bra” och i samband med detta vill vi också tipsa om ett sommarprat på liknande tema. Det är Filip Hammars sommarprat från 2013, som på ett fint sätt beskriver människor som gjort intryck på honom. Det handlar också om livet med hans syster Linda, som lever med ett funktionshinder.

Så ut och fira in fredagen med att rocka sockorna!

#rockasockorna

Inlagt av Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt