Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

19 dec 2010

”Så mycket bättre” så mycket bättre

Höstens stora och oväntade tittarsuccé  ”Så mycket bättre” i TV4 avslutades förra helgen med 1.475.000 tittare. Personligen bryr jag mig sällan tillräckligt för att följa någon specifik programserie, men denna underhållningssåpa inspelad på ett somrigt Gotland har varit ett undantag. Varför det?

”Så mycket bättre” där ett antal folkkära artister tolkar varandras musik känns bra av flera orsaker. Det vilar en ”snällkänsla” över hela upplägget, det är ”tillåtet” att lyfta fram det positiva och att visa uppskattning för varandra. Därigenom blir ju också allt och alla så mycket bättre.

Genom valet av deltagande artister har man enat många olika målgrupper under ett tak. Allt från rapparen Petter till brumbjörnen Lasse Berghagen och Eldkvarns frontfigur Plura. Med såväl egna som andras kommentarer har vi fått se nya sidor av artisterna både på och utanför scenen, t ex Thomas di Leva, Christer Sandelin och Petra Marklund. 

Även PR-mässigt har det positiva fått råda – inga skandaler har serverats, det mest spektakulära var väl att Lill-Babs  stod på näsan när hon skulle hämta öl till orkestern.

Det sägs vara svårt att upprepa en succé, vi får hoppas att detta inte stämmer i det här fallet.

Det pågår spekulationer om vilka som kommer att delta i nästa omgång – t ex på Henriks Blogg och på TV-bloggen finns ett annat förslag.
Med skivinspelning i olika konstellationer får man nya fans.
Den ökade populariteten ger nya möjligheter.   En skön grej, tycker Petter.
Christermagister gillar också Så mycket bättre.

Film: You Tube – September med Petters Mikrofonkåt
Inlagd av Birgitta Plyhm

2 kommentarer

  1. Lena Göthberg skriver:

    Jag delar Dina kloka analyser av det strålande programmet, jag tror även att sammansättningen av artister har spänt över generationer, och man har kunnat ”upptäcka” varandras musik. Hoppas verkligen på en fortsättning!

  2. Birgitta skriver:

    Ja, visst gjorde säkert alla en och annan positiv upptäckt. Och ljuv musik uppstår verkligen vid alla dessa oväntade möten mellan omaka artister.
    Dessutom glädjer jag mig åt den goda PR som har följt programmet. Där brukar man dra hårt i alla spakar, men här har det varit ok.