Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

10 mar 2011

Sjöfartsmuseet Akvariets makeover


Efter en längre tids hektisk ombyggnation öppnade Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg för en månad sedan portarna till ett uppfräschat museum. Idag kan man summera antalet besökare och glädja sig åt en fantastisk besökstillströmning. Ca 40.000 under en månad, vilket kan jämföras med ca 155.000 under ett normalår.

Ambitionen har varit att det ska finnas något för alla. Och det finns det verkligen.

De yngsta kan tumla om på fantasifulla sjöodjur eller klättra på jättetrossar, teknikintresserade kan prova på hur det är att kryssa sig fram mellan kobbar och skär med ett fartyg i den verklighetstrogna bryggsimulatorn. Håkan Hellströms fans kan kolla in hans sjömanskostym i en glasbox. Och alla kan glädjas åt spännande och pedagogisk information om t ex miljö, musik och skeppsbyggande.

Vill man vila fötterna rekommenderas en stund i det trivsamma läsrummet Gripsholm med inspiration av Svenska Amerika Linjen. Här finns möjlighet att läsa en bok eller helt enkelt njuta av den fantastiska utsikten över Göta Älv.

Storytelling i många former är ett genomgående tema i utställningarna. Människor berättar sin historia och vi får möjlighet att ta del av många spännande livsöden.

Sammanfattningsvis har det ombyggda våningsplanet på museet blivit en intressant exponering av Göteborg och den viktiga sjöfarten – i dåtid, nutid och framtid. För såväl i staden boende som besökare utifrån.

Nu önskar vi museichef Anna Rosengren och hennes kompetenta och engagerade medarbetare fortsatt lycka till med det fortsatta förändringsarbetet. På önskelistan står nu en ny glasad entré!

Ett besök rekommenderas varmt!

Inlagt av Birgitta Plyhm
Foton: Sjöfartsmuseet Akvariet

Hitta till Sjöfartsmuseet Akvariet!

I samband med invigningen var uppståndelsen stor i media!
I GP, P4, på TV Väst och i GT x 2. 

1 kommentar

  1. Lena Göthberg skriver:

    Har varit på Sjöfartsmuséet 3 ggr sedan öppnandet och utäcker hela tiden nya saker! I fredags hade jag vägarna förbi på dagstid och jösses vad många barn! Och barnvagnar! Det skulle behövas ett ”trafiksepareringssystem” som det man har i Östersjön för att separera fartyg, dvs ordna dem i höger trafik… De var precis överallt och var så fantastiskt spontana som bara barn är! Hela muséet sjöd av liv och var ”vid liv” (:
    Det finns hopp! Nästa generation kommer att kräva att Sjöfartsmuséet fortsätter att utvecklas, de kommer att vilja veta vad det betyder med havet, på i och under!
    Det är bara att lyckönska alla som jobbat hårt med detta!