Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

11 okt 2009

Sjöfartsmuseet presenterar fiskpinnar, Tatuerar-Kalle och Håkan Hellströms sjömanskostym

Kika på Sjöfartsmuseet
I fredags kväll invigdes utställningen Sjöfartsmuseet nästa! i samband med Kulturnattas öppnande i Göteborg. Sjöfartsmuseet nästa! visar historia, samtid och framtid och är ett första steg i det stora förändringsarbete som kommer att genomföras under de närmaste åren.

Det var ett stort antal besökare på plats och här fanns verkligen något för alla! Vad sägs om ett webbakvarium med livesändning från havets botten, en fiskpinnes väg till tallriken, Håkan Hellströms sjömanskostym och Tatuerar-Kalles fantasieggande motiv. Och så några av dagens svåra frågor som skrotning av fartyg i tredje världen och problemen med nutida pirater.

Håkan Hellströms Sjömanskostym

Under de senaste åren har Sjöfartsmuseet slagit publikrekord varje år och förra året uppgick antalet besökare till 110.000. Museet har en stor trogen besöksgrupp, men har under senare tid även öppnat upp för nya målgrupper med utställningar om t ex tatueringar och gaykultur.

Sjöfartsmuseet - Tatuering

Ett långsiktigt arbete pågår (där jag har nöjet att delta) med strukturerat PR-arbete inklusive presskontakter, events och seminarier.

Museichef Anna Rosengren är en föredömlig ambassadör för sin verksamhet och leder med stor entusiasm nu bokstavligen Sjöfartsmuseet in i framtiden.

Illustration: Ola Jeppson
Foto Håkan: Sture Johansson
Tatuering: Tatueringsstudion Bloodwrok Tattoo

Inlagt av Birgitta

1 kommentar

  1. tatueringar skriver:

    Tatueringen är en riktigt fin old school tatuering.