Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

16 okt 2012

TEDx Göteborg 2012 – Beyond Borders

TEDx event anordnas världen över i syfte att sprida idéer som är värda att spridas. Bara under onsdagen förra veckan anordnades 11 event runt om i världen, varav ett i Göteborg. På den anrika Lorensbergsteatern var det fullsatt av förväntansfulla åhörare och under dagen fick vi ta del av hela 18 inspirerande presentationer. Alltifrån organtransplantation  och digital filosofi till att fullfölja sina dagdrömmar och leva som gatuartist.

Idriz Zogaj (har tidigare skrivit här på Plyhmbloggen) pratade om minne och hur vi alla skulle kunna få ett superminne om vi bara lärde oss de rätta teknikerna. Sedan är det bara att träna!

I den avslutande presentationen pratade Sandra Petojevic om hur det är att leva med Aspergers syndrom. Bl a har hon skrivit en fantasitrilogi,  som hon använder för att kunna hantera sin verklighet. Sandra påverkade oss alla starkt och kunde glädjas åt stående ovationer.

Här kan du läsa mer om alla föreläsare som talade under gårdagens TEDx. Alla presentationer kommer löpande att läggas upp på TEDx Göteborgs hemsida de närmaste veckorna.

Har du genomfört en dröm, upplevt något speciellt eller har en idé som du gärna vill dela med dig? Tveka inte att kontakta TEDx Göteborg. Kanske blir det du som nästa gång står uppe på scenen och inspirerar publiken?

……………………………………………………………………………………………………………………..

TED är en ideell stiftelse som grundades år 1984. TED står för Technology, Entertainment och Design och x:et står för själva eventet. Det hela började med en konferens som förde ihop människor från dessa tre olika världar (teknik, underhållning och design). Idag är dess räckvidd betydligt bredare.

Här finner du mer information om TEDx Göteborg:

GP

TV 4 Play

Vi har tidigare skrivit om TEDx på Plyhmbloggen:

Statistik med stil och stuns

TEDx – Med hela världen närvarande

Inlagt av Louise.

Kommentarsfältet är stängt