Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

22 dec 2017

Till er alla – En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Med bara några få dagar kvar till julafton vill vi passa på att önska en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR! Nu tar vi lite julledigt och hoppas att ni har möjlighet att göra detsamma. Birgitta är som vanligt tillgänglig på telefon och mail, men vi drar ner lite på tempot och passar på att umgås med nära och kära. Sofias tid på Plyhm Kommunikation lider mot sitt slut och hon kommer ge sig ut på ett nytt äventyr efter årsskiftet då Ann-Sofie, som varit föräldraledig under ett år, kommer tillbaka. Sofia sammanfattar sin tid på Plyhm Kommunikation med dessa ord:

”Jag ser tillbaka på ett mycket roligt, intensivt och givande år med mycket fart och fläkt! Ingen dag har varit den andra lik utan varje dag har bjudit på nya spännande utmaningar. Jag har fått äran att träffa många intressanta människor och samarbeta med fantastiska kunder som alla på sitt sätt har spännande och unika verksamheter. Jag kommer sakna er alla! Ett särskilt stort tack vill jag tillägna min arbetsgivare Birgitta Plyhm som på många sätt bidragit till att detta år blivit ett oförglömligt sådant. Med sin spontanitet, nyfikenhet, värme och full i fan (ursäkta uttrycket) har hon bidragit till att ytterst få dagar blivit tråkiga. Det må vara många år mellan oss men man brukar ju säga att åldern bara är en siffra och i det här fallet stämmer det mer än väl. Du är en stor inspiration i arbetet, som i livet i stort och en god vän. Det är med stor värme, tacksamhet och många lärdomar och erfarenheter rikare som jag nu lämnar Plyhm Kommunikation och ser fram emot nästa äventyr som nu väntar!”Vi blickar tillbaka på ett händelserikt, roligt och spännande år! Här kan du läsa summeringen av årets första halva, allt ifrån fantastiska pro bono-projektet Barngolfen till tre fartygsdop och flera nya samarbeten.Under hösten har vi tagit arbetet vidare med våra fantastiska kunder. Däribland Tre Stiftelser då vi i augusti bl a arbetade för andra året i rad med PR-uppdraget inför och under den roliga tillställningen Way out Vega. Detta är Tre Stiftelsers och Vegahusens egen musikfestival med i år Gustaf Norén som höjdpunkt. Läs gärna om nyheten här.

Tre Stiftelsers VD Monica Berglund har även lanserat en bok under hösten – ”Mitt framgångsrecept – en bok om ledarskap och utveckling inom äldreomsorgen”, som vi har skött PR-arbetet kring. Boken erbjuder recept och inspiration till ett gott och starkt ledarskap i allas vår äldreomsorg. En bok verkligen kan rekommendera! Du kan köpa boken på Vulkan eller på Adlibris, och få ett smakprov här!
Vårt PR-arbete har även inneburit bl a ytterligare fartygsdop, ja faktiskt dubbeldop av fartygen Stena Imperator och Stena Imprimis i Guangzhou i sydöstra Kina. De döpta fartygen ägs av vår kund Stena Bulk och det trettonde och sista IMOIIMAX-fartyget i samma beställning kommer att levereras under januari 2018. Läs mer här.

Den 21 september var det stor invigning av vår kund Waves4Powers vågkraftverk i Fosnavåg på Norges västkust. Självaste Hans Majestät Konung Harald invigde vågkraftverket och över 2000 personer var på plats under folkfesten. Vi skötte PR-arbetet från hemmaplan denna gång, men med vår norska kollega Kjetil på plats gick det alldeles utmärkt och vi kunde notera ett otal fina artiklar främst i norsk media. Läs gärna om nyheten här.
Under några dagar i november kretsade vårt PR-arbete kring ett stipendium som tilldelats Johan Hallenby. Johan är grundare och VD för göteborgsbaserade tillväxtföretaget Viscus, och han fick stipendiet för att delta i Executive MBA-programmet vid Handelshögskolan i Göteborg, ett program som vår kund GU School of Executive Education erbjuder. Studierna möjliggörs genom ett generöst entreprenörsstipendium från Familjen Knut och Ragnvi Jacobssons stiftelse. Läs mer om nyheten här.
Under senare delen av hösten har det varit stort fokus på PR-arbete inför den årliga stipendieutdelningen för Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur, som varje år premierar västsvenska kulturpersonligheter. De sex stipendiaterna detta år och som vardera fick ett stipendium på 300 000 kronor, var konstnärerna Karin Karinson, Per Kesselmar och Tilda Lovell, dramatikern, regissören och skådespelaren Rikard Bergqvist, sångerskan och musikern Anna von Hausswolff samt musikern Lars Danielsson. Ett fantastiskt roligt uppdrag att få vara en del av! Läs mer om nyheten i pressrummet eller i denna artikel.
Vi är också väldigt glada och stolta över några nya samarbeten under hösten, däribland kunder som exempelvis Lundbergs Forskningsstiftelse och Seelution. Vi ser fram emot ett fortsatt framgångsrikt och utvecklande samarbete med er och alla övriga kunder och samarbetspartners under det nya året 2018!

Som avslutning har vi samlat några intressanta och roliga artiklar från Dagens Analys som inspiration under julledigheten:

”Så blir du en social influencer med mindre än 1000 följare”

”4 trender inom digital media som du kommer se under 2018”

”Vi synar och tycker till om de hetaste trenderna inför 2018”

Återigen – En God Jul och ett Gott Nytt År till er alla!

Birgitta & Sofia

Kommentarsfältet är stängt