Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

15 apr 2010

Träning i grottmännens fotspår

 

Många trender föds i USA, så även The Cavemen Lifestyle, en subkultur där medlemmarna försöker efterlikna sina förfäders livsstil. Gruppen består av ca 150 män som har anammat både den diet och fysiska träning som dominerade under stenåldern. Efter avklarade timmar på kontoret springer ”grottmännen” i bar överkropp på Manhattans gator, klättrar i träd i Central Park och hoppar över stenar för att sedan äta mängder av kött och grönsaker (kolhydrater som bröd och pasta fanns ju inte på stenåldern). Gruppen leds av fransmannen Erwan Le Corre som påstås vara en av de mest vältränade männen i världen. 

Jag tycker egentligen inte att New York-männens livsstil är särskilt extrem; killarna får leka tillsammans, låtsas att de blir jagade av djur och vara lite macho helt enkelt (!). Själva stenåldersdieten har flera fördelar enligt experter och träningsformen är definitivt varierad. Deras livsstil verkar bara innehålla ett litet problem; det är svårt att hitta tjejer:
– New York vimlar av vegetarianer och veganer, säger John Durant. Jag vill träffa en tjej som gillar att äta kött.

Jaha, det var ju typiskt! Då är det nog ingen idé att jag åker till New York och går på jakt efter den moderna grottmannen.

Tips till dig som vill prova på livet som grottmänniska:

Ät kött, grönsaker, frukt och nötter. Undvik kolhydrater.

Fasta gärna (minst i 24 timmar; det hände ju ofta att det inte blev någon jaktlycka).

Variera din träning; spring, klättra, hoppa (helst ska du vara barfota).

Det närmaste vi i Sverige kommer grottmännens träningsform är nog Army Fitness. Det kan du träna här.

Film: YouTube
Inlagt av: Josephine

3 kommentarer

  1. Johnny skriver:

    Yum!

  2. Tony skriver:

    Eller varför inte bara springa ut i skogen hemma och leka sig helt slut? Härromdagen spenderade jag tre timmar med att klättra i träd, mest för att det är fasligt kul, sen att man får rejäl träning är bara ett plus i kanten ;D

  3. Josephine skriver:

    Det funkar säkert bra det med!