Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

7 jul 2010

Vem skapar göteborgarnas självbild – om inte göteborgarna själva?

Hammarkullekarnevalen 2010

I gårdagens Göteborgs-Posten kan du läsa på flera ställen om hur vårt självförtroende här i Götet är stukat. Och detta var också ämnet för måndagens frukostmöte i Almedalen, arrangerat av Business Region Göteborg och Göteborg & Co. – Vi behöver bli gladare! säger entreprenör Therese Albrechtson. – Är det synd om Göteborg? undrar krönikören Gert Gelotte.

Sanningen ligger väl som så ofta i betraktarens perspektiv. De idéer som vi fick ta del av för mer än hundra år sedan när engelsmän, skottar och holländare kom hit är ju inte längre nya. De berikade vår stad med sockerbruk, porterbryggeri och entreprenörskap inom många andra områden. Och de skapade en god grund för handel.

En del av dagens göteborgare kommer från andra kulturer och har andra värderingar än vad vi är vana med. Nu är det kanske dags att titta lite mer på vad de som har kommit hit på senare tid kan bidra med. Hammarkullekarnevalen är t ex en sådan gåva. Den blir man glad av.

Att gnälla gör ju inte heller saken bättre. Och inte är det väl synd om en sådan pärla som Göteborg! Nu är det ju ett tag sedan vi hade jätteeventet VM i Friidrott här hos oss men vi har sedan länge en ökning av nya evenemang och det är ju ett av många exempel på en positiv utveckling.

Jag menar att vår självbild skapar vi själva. Därför är det viktigt hur vi använder våra tankar.

Andra bloggare, som tycker till – Franziskas blogg
och Linnébloggen 2

Foto: Flickr
Inlagt av Gästbloggare Britt-Inger Hillhammar Ekberg

Uppdatering: Peter Hjörne utvecklar begreppet Göteborgsandan under rubriken Tänk OS i Göteborg!

1 kommentar

  1. […] det till med göteborgarnas självbild, är det verkligen ”synd om Göteborg”? Inte […]