Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

13 jun 2011

Doki Doki ”Bästa Affärsidé” i My Mission 2011


Kristofer Hagbard och Dan Henriksson kammade nyligen hem förstapriset i affärsidétävlingen My Mission 2011 med sin elektroniska handtrumma ”Doki Doki”. Stort grattis!

My Mission är Sveriges största affärsidétävling inom upplevelseindustrin. Tävlingen arrangeras av Brewhouse Incubator som därmed lyfter fram kreativa idéer hos människor som brinner för att skapa och leverera upplevelser i någon form. Det kan handla om såväl musik, design och foto som mat och spel m m.

De priser som delades ut vid prisutdelningen för My Mission 2011 gick under rubrikerna ”Bästa affärsidé”, ”Årets Nytänk” och ”Årets Wildcard”. Vinnarbidragen utsågs enligt kriterierna unicitet, potential och att affärsidén var realiserbar.

Kristofer Hagbard och Dan Henriksson från Göteborg var alltså de som tog hem förstapriset som ”Bästa affärsidé” i My Mission 2011.

– Det känns roligt och oväntat! Eftersom vår styrka som personer ligger i det kreativa snarare än i det affärsmässiga var det skönt att få någon slags bekräftelse på att vi är på rätt spår, berättar Kristofer.

Tävlingsbidraget var en elektronisk handtrumma, kallad ”Doki Doki”, ett nyskapande musikinstrument i den nya eran av interaktionsdesign och teknik.

– Som trumma är den speciell för att den har en sensor som känner av hur du skakar, vrider eller flyttar den och detta kan påverka ljudet. För att vara ett digitalt instrument har vi gjort ganska annorlunda materialval. Den minimalistiska designen gör även att den sticker ut i en värld som ofta går efter devisen ”ju fler knappar desto bättre”. Doki Doki har inga knappar alls!

Det var första gången som Kristofer Hagbard och Dan Henriksson deltog i tävlingen men de har länge arbetat aktivt och målmedvetet för att komma på idéer om hur man skulle kunna skapa musik på nya sätt.

– Doki Doki var bara en av många idéer till musikinstrument som vi kände hade potential att bli en kommersiell produkt. Att vi valde att realisera just den här affärsidén var delvis slump och delvis att vi helt enkelt ville ha den själva.

Vad händer härnäst?

– Nu ska vi tillverka ett antal provexemplar som skall ut till våra betatestare och samarbetspartners så att vi kan färdigställa mjukvaran tillsammans med dem. Sen kommer vi börja producera och sälja Doki Doki, men vi kommer att börja i liten skala och göra allt med så hög kvalitet och så mycket kärlek som möjligt, avslutar Kristofer.

Mer information om Doki Doki och företaget finns att läsa på www.ideofon.com!

”Årets Wildcard” gick till Teresa Sepulveda Bravo med ”Salvatore”, en sorts personlarm, som är tänkt att underlätta för unga kvinnor att kunna röra sig fritt utan att behöva oroa sig för att bli överfallna.

”Årets Nytänk” gick slutligen till konceptet ”Tea-M”, som är tänkt att förenkla användandet av tepåsar. ”Tea-M” är inlämnad av Hiba Zeidan, Blend Sadiku, Edon Mehaniqi och Pauline Laschitza.

Inlagt av gästbloggare Louise Richardson
Foto: Ingela Vågsund

Vi har tidigare skrivit om affärsidétävlingen My Mission på Plyhmbloggen
Kreafonbloggen skriver också om My Mission.

Kommentarsfältet är stängt