Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

21 nov 2012

En TEDx arrangör har ordet

Hallå där! Carl Ternstedt, grundare av TEDx Göteborg

Carl Ternstedt arrangerade sitt första TEDx i Göteborg för tre år sedan. Nu är han en av fem som planerar, organiserar och anordnar dessa event varje år.

Vad fick dig att vilja starta TEDx i Göteborg?

Jag såg mitt första TEDTalk år 2008 och kände direkt att något liknande verkligen borde göras i Göteborg. Det finns ju så många spännande personer och projekt här.

Vad är roligast med att arrangera dessa events?

Som arrangör får man förmånen att träffa och lära känna väldigt många fantastiska människor. Att planera själva eventet med inramning, scenografi och tema m m är också grymt roligt.

Vem får tala på TEDx?

Alla får tala på TEDx så länge talet inte har en kommersiell, politisk eller religiös agenda eller budskap. De brukar presentera något nytt, tankeväckande eller kanske till och med revolutionerande. Det kan vara en tanke, en uppfinning, ett forskningsresultat eller en livshistoria.

Den gemensamma nämnaren är att det är något som berör ur ett nytt perspektiv och på ett positivt sätt. Målsättningen är att uppmuntra till nya tankar och idéer som i sin tur kanske kan förändra eller påverka vårt samhälle och vår vardag i en bättre riktning.

Vad får man ut som talare?

Genom att tala på TEDx får du möjligheten att prata om och sprida din idé, tanke, uppfinning etc inför en lokal och global publik som är oerhört nyfiken, vetgirig, problemlösnings-orienterad och som hungrar efter inspiration på flera olika plan. Du får även möjligheten att lyssna till och träffa andra engagerade talare från helt andra områden än ditt eget. I pauserna träffas ju också både talare och publik för att kunna samtala om dagens ämnen.

Det låter fantastiskt roligt! Och när blir nästa TEDx i Göteborg?

Just nu jobbar vi med att publicera talen från förra eventet men har redan börjat spåna kring nästa event. Vi siktar på att nästa TEDx Göteborg genomförs igen hösten 2013.

Vill du veta mer om TEDxGöteborg? Kolla in deras hemsida, de senaste talen eller följ dem på Facebook! Kanske står du själv på scenen och inspirerar nästa höst!

Nedan följer ett axplock av de tal som framfördes under årets TEDx event i Göteborg:

How to become a Memory Master: Idriz Zogaj

A Multi Winner in Life: Martha Ehlin

Thinking Inside the Box: Magnus Berglund

Vi har tidigare skrivit om TEDx här på Plyhmbloggen:

TEDx Göteborg 2012 – Beyond Borders

Statistik med stil och stuns

TEDx – med hela världen närvarande

Inlagt  av: Louise

Kommentarsfältet är stängt