Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

22 feb 2010

Fortsatt gnissel hos Vattenfall

Läckage

Det verkar vara fortsatt kommunikationstrassel hos Vattenfall. Men det kanske inte är så konstigt. En sådan organisatorisk koloss, en kvardröjande VD och ett förmodat invant kommunikationsmönster vänder man ju inte på en femöring. Det gör inte ens Elisabeth Ström.

Vattenfall är ofta exponerade i media – på senare tid mest i negativa ordalag – och för några veckor sedan kunde man läsa ett mycket utförligt reportage om Vattenfall i tidskriften Fokus.  Där fanns det mesta om det mesta. Som informationsansvarig hade jag varit mycket nöjd om det varit planerat (=”placerat”). Men det klart, då hade nog materialet varit lite mer selektivt.

Och mycket riktigt – via info i en röd liten ruta i förra numret av Fokus kunde vi förstå att kommunikationsdirektör Ström inte var nöjd. Hon sades inte ha gillat reportaget i Fokus, ställt vissa höga chefer/uppgiftslämnare inför skranket och anklagat dem för läckage. De utpekade returnerade med att stipulera förhållningssätt för att överhuvudtaget kunna tänka sig att samarbeta med kommunikationsdirektören.

Det nya läckaget om det gamla läckaget vittnar om att Ström har en del att ta itu med. Att ställa in sig i ledet verkar inte var populärt på Vattenfall.

Se även tidigare inlägg på Plyhmbloggen om Kommunikationsdirektör i snålblåst och
Trovärdig miljökommunikation.
Reportage i MiljöAktuellt: Så brister de statliga bolagen i sin miljökommunikation.

Foto: Flickr
Inlagt av Birgitta

Kommentarsfältet är stängt