Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

22 sep 2010

Minnesatleterna värmer upp inför SM i Minne 2010

 

Tävlingen SM i Minne, som arrangeras av Svenska Minnesförbundet äger i år rum på mässan Bok & Bibliotek i Göteborg. Mitt bland 100.000 besökare i ett stort inglasat och ljudisolerat rum kommer minnesmästarna och deras utmanare att tävla i tio grenar under helgen 25 – 26 september. Vi får se bl a förra årets svenske champion Mattias Ribbing och uppstickaren – och första kvinnan – Lena Göthberg lägga pannorna i djupa veck.

SM i Minne är en del av Swedish Memory Open, där tre av världens absolut främsta minnen kommer att delta och då vi förhoppningsvis kan notera nya världsrekord. Speed Cards är särskilt spännande – en gren där det gäller att memorera en hel kortlek så fort som möjligt och sedan lägga en andra kortlek i samma ordning. Världsrekordet innehas av Simon Reinhard på otroliga 21,90 sekunder.

Även under 23 – 24 september kommer många kul och intressanta aktiviteter att anordnas i monter E01:28. Bl a har Idriz ”Minnet” Zogaj , arrangör för SM i Minne och ordförande i Svenska Minnesförbundet memorerat mässans 500 utställare och agerar levande monterkarta. Det kommer att göras försök att slå Guinness rekord (bl a 30 namn + personnummer) och inte minst finns dessutom tillfälle att själv prova på de minnestekniker som används av minnesmästarna.

För Svenska Minnesförbundet är målet att minnesträning ska bli en folksport. Förhoppningsvis kommer det målet ett steg närmare i och med helgens exponering. Vi hoppas ju dessutom på samma mediala succé som förra året.

Lycka till alla tävlanden! Och välkommen till SM i Minne!

Tävlingen kommer att kunna följas bl a på Svenska Minnesförbundets blogg och Idriz Facebook-sida.

Inlagt av Birgitta

Idriz har tagit fram ett kul och lärorikt spel, som passar för minnesträning av alla åldrar! – för iPhone, iPad och som tryckta kort! Lansering under Bok & Bibliotek.
Se YouTube-filmen med dokumentation från förra årets tävling! 
Vi har skickat ut en pressrelease om SM i Minne också.
Se intressant artikel i Aftonbladet om Idriz minnesträning i en skolklass.
Det finns även en mycket intressant artikel i  magasinet Filter.
Och idag var det dags för framträdande hos Morronprogrammet, P4 Göteborg.

Förra året bloggade vi en hel del om SM i Minne
Minnesatleterna har åkt hem

Mer uppmärksamhet för SM i Minne

2 kommentarer

  1. Christopher skriver:

    Filterartikeln som nämns ovan finns faktiskt upplagd på internet för den som är intresserad: http://www.magasinetfilter.se/magasin/filter-15-10/hjarnslapp.aspx

    MVH
    Christopher

  2. Birgitta skriver:

    Tack för informationen! Ska genast lägga upp länken i bloggen!