Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

2 apr 2012

Nya Facebook Timeline hjälper dig att berätta din historia

thenewyorktimes_FB

Nu ersätts även företagens Facebook Pages med en liknande variant av användarnas omtalade Timeline-system och blir ett mer avancerat alternativ till företagens profilsidor. Genom den nya profilen blir allt innehåll som du eller ditt företag tidigare har haft på sidan organiserat i tidsordning. Användarna kan alltså följa din egen eller företagets historia, år efter år, på ett enkelt och överskådligt sätt.

Vi har tidigare skrivit om corporate storytelling och hur det kan stärka företagets varumärke genom att man berättar levande berättelser kring företagets verklighet. Den nya timeline-funktionen är ett utmärkt verktyg som kan hjälpa dig och ditt företag att berätta dessa stories.

En bra omslagsbild som återspeglar företagets verksamhet kan vara en bra start. I den nya tidslinjen kan man sedan stjärnmärka viktiga händelser så att vissa får större plats än andra. Du kan välja att framhäva de händelser eller bilder som du vill ska synas lite extra. Det finns även möjlighet att dölja eller ta bort information som du inte vill ha kvar.

De bilder och händelser som du tidigare lagt upp på Facebook kommer automatiskt att läggas in i den nya tidslinjen men vill du lägga till några nu i efterhand är detta också möjligt. Det kan exempelvis vara bra att lägga till händelser som hänt före företaget gick med i Facebook, såsom när det startades osv.

Att tidigare Facebook Pages ersätts med nya Facebook Timeline gör det enklare för företag att berätta vilka de är, vad de gör och vad de har gjort. Niclas Prenker, som var en av talarna under Wednesday Relations konferens nyligen, berättade även att facebooks mobilapp kommer att lanseras i en ny version under april månad. Efter uppdateringen kommer användarnas och företagens tidslinjer att se likadana ut, både i mobilen och på datorn – bra eftersom många idag går in på Facebook via mobilen.

Vill du veta mer?

För dig som vill fila lite på din privata profil på Facebook finns en bra guide från PC för alla där du kan lära dig hur du skaffar tidslinjen och hur du enkelt döljer dina hemligheter. Facebookskolan har även skrivit artiklar om nya Facebook Timeline för både privatpersoner och företag. Här kan du bland annat läsa artiklarna ”Facebook Timeline – en komplett guide”, ”tidslinjen för företag – en komplett guide” och ”10 företag att hämta inspiration från”.

Inlagt av gästbloggare Louise Richardson.

Bild: Skärmdump The New York Times facebooksida

Kommentarsfältet är stängt