Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

23 okt 2009

Quiet period, noisy tweet – en balansakt

Att balansera är en konst 

Vi befinner oss mitt i rapportfloden. Kommunikation vid dessa tillfällen kan vara knepig. I tidskriften  IR Magazine  kan man läsa om VDn Sandy Beall på amerikanska Ruby Tuesday,  som blev citerad av en följande näringslivsreporter när han twittrade om sin roadshow under pågående emission. Bolaget befann sig alltså i en tyst period (som bolag gör innan kvartalsrapporten släpps) och mediekontakt var inte tillåten.

Nu blev det ingen juridisk konflikt då den citerade informationen redan var offentlig. Den amerikanska juristen Peter Romeo, partner hos Hogan & Hartson i Washington, DC konstaterade att VD:s twitter följde de rekommenderade råden för en publik företagsrepresentant – att skriva mycket om företaget blandat med en del personlig information. Juristen ger dock rådet att inte kommentera pågående affärer och att inte ta ut något i förskott, s k gun-jumping.

För egen del tycker jag definitivt att företagsledare ska använda sociala medier för att själva förstå såväl funktion som möjligheter.

Foto: Clic
Inlagt av Gästbloggare Jakob Ivarsson,
Stakeholder Communication

1 kommentar

  1. Smurftips skriver:

    […] Quiet period, noisy tweet – en balansaktIntressant case om VD som twittrar mitt under rapportfloden/tyst period. Knepigt läge, men ett dilemma som förstås många företag har att förhålla sig till. […]