Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

5 jul 2011

The Heart and the Fist av Eric Greitens

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=zKbOL2iBm2w’]

Så här lagom till semestern brukar ju folk få för sig att de ska försöka få tid att läsa en bok. Därför vill jag tipsa om en av de mest intressanta böckerna jag har läst på länge: The Heart and the Fist, skriven av Eric Greitens som delar med sig av sina tankar, upplevelser och ambitioner i jobbet som Navy SEAL.

Efter nästan fem månader i USA, ett land där över en miljon invånare arbetar inom det militära, kände jag att det var på sin plats att läsa något som kunde få mig att förstå varför så många amerikanare fortfarande är beredda att ”serve their country”.

Jag sträckläste när Eric Greitens berättade om sina volontärresor till Kroatien, studier vid Oxford, boxningsmatcher, världens tuffaste BUD/S träning och sin tid i diverse länder med oroligheter. Samtidigt undrade jag om den här hjälten Eric Greitens verkligen fanns på riktigt. Han förklarar att: You have to be strong to do good, but you also have to do good to be strong. Kombinationen av medmänsklighet och mod är Erics viktigaste resurser.

Boken har gett mig en lite annorlunda uppfattning om amerikanare och deras kamp i jakten på fred. Utan att vara särskilt patriotisk eller krigsfixerad skildrar Eric en värld som majoriteten av oss aldrig kommer att få uppleva annat än på TV.

Efter att ha gjort en hel del research om Eric har jag förstått att han är en ledare utöver det vanliga. The Heart and the Fist är en spännande bok för alla som är intresserade av ledarskap och USAs war on terror ur en soldats perspektiv.

Boken finns att köpa här.

Eric Greitens och U.S. Navy SEALFacebook.

Film: Youtube

Inlagt av: Josephine

2 kommentarer

  1. Agneta skriver:

    spännande! Finns den oxå på svenska?

  2. Josephine skriver:

    Tyvärr finns inte boken på svenska. Men prova den engelska versionen för den är verkligen värd att läsa!