Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

23 dec 2016

En julhälsning

Vi vill önska god jul och gott nytt år med en tillbakablick på året som gått, ett händelserikt år med många spännande uppdrag och möten. I stället för julklappar i år kommer vi att lämna ett bidrag till välgörenhetsorganisationen Mercy Ships och deras arbete för att hjälpa de fattigaste i världen med gratis sjukvård. Men här kommer nu några highlights från året.

Fartygsdop i Hong Kong
I januari arbetade Birgitta från 116:e våningen med utsikt över ett myllrande och skyskrapetätt Hong Kong. Stena Bulk döpte fartyget Stena Imperative, det femte i serien av den nykonstruerade modellen IMOIIMAX. Dagarna kantades av intervjuer med både asiatisk och europeisk press och bland annat kunde vi glädjas åt ett fint reportage i Dagens Industri. Vi har skrivit mer om uppdraget i ett särskilt inlägg här: ””Nu döps Stenas nya bjässe””.

Dopceremoni med Gudmor Kim Olsson och Erik Hånell, VD Stena Bulk. Foto: Silverbullet

Besök på Africa Mercy i Madagaskar
Från ett ganska kylslaget Hong Kong till ett tropiskt varmt Madagaskar. I mars fick Birgitta möjlighet att följa med på en så kallad Vision trip till sjukhusfartyget Africa Mercy. Fartyget ägs och drivs av den internationella välgörenhetsorganisationen Mercy Ships vars svenska verksamhet vi arbetar pro bono med sedan två år. Resan blev ett minne för livet, ett möte med en ny kultur och med volontärer ombord ditresta från världens alla hörn. Det blev tillfälle att se operation, besöka tandvårdskliniken i land och sedan som avslutning en tur till djungeln för att beskåda lemurer och andra exotiska djur.

© 2016 Mercy Ships, Photo Credit Ruben Plomp

Inledde samarbete med Tre Stiftelser
Våra kunder spänner över många branscher och i våras kunde vi lägga ytterligare en bransch till listan, nämligen äldreboende. Genom krögaren Stefan Karlsson som tidigare gästspelat på Tre Stiftelsers äldreboende i Göteborg fick vi kontakt med VD Monica Berglund. Monicas filosofi och ledarskapsstil inspirerade oss och tillsammans med sina anställda har hon visat att det går att skapa en meningsfull och glädjerik tillvaro även när man flyttat till äldreboende. Under året har vi arbetat med att synliggöra deras många aktiviteter, alltifrån festivalenDo Way out Vega till besök av Glenn Hysén och nobelfestfirande.

Foto Tommy Holl IBL/AOP

Barngolfen för andra året i rad
Den 13 juni sammanföll både fartygsdop i Köpenhamn och Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus stora välgörenhetsgolftävling. Birgitta åkte till Danmark och Ann-Sofie höll ställningarna här hemma. För andra året i rad var vi PR-ansvariga för Barngolfen som anordnas till förmån för Barnsjukhuset. Kändisar, barn och sponsorer var på plats för att medverka till denna viktiga insamling. Vårt uppdrag började redan tidigt i våras och mer om årets insats finns att läsa här: ”Intensivt och spännande med golf, fartygsdop och invigning”.

Golfproffs och celebriteter samlade innan start. Foto: Barngolfen

Donationer från Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur
Vårt uppdrag för Stenastiftelsen sträcker sig många år tillbaka och främst är våra insatser fokuserade på de stora stipendieutdelningarna i januari och december. I somras var vi dock med på invigningen av Stenhuset på Ågrenska som kunnat uppföras med hjälp av en stor donation från stiftelsen. Drottning Silvia var på plats och tillsammans med ordförande Madeleine Olsson Eriksson invigde de huset där barn och familjer till barn med särskilda diagnoser kommer att kunna träffas och utvecklas tillsammans. Under året har vi  också arbetat mer med att öka Stenastiftelsens närvaro i sociala medier.

Invigningen av Stenhuset. Foto: Bilduppdraget

Jul på Gunnebo Slott
Gunnebo Slott är en av våra favoriter i Göteborg och inför deras julaktiviteter fick vi i uppdrag att exponera detta på bästa sätt. Ett särskilt fokus låg på deras julmiddagar och luncher. Något helt annat än ett traditionellt julbord där det gröna får ta plats och där mycket av det som serveras kommer från den egna odlingen. För några veckor sedan besökte vi själva restaurangen för att avnjuta jullunchen, läs mer om det här: ”Allt annat än ett traditionellt julbord”.

Foto: Gunnebo Slott

……….

Även om året innehållit mycket glädje och roliga uppdrag har vi också drabbats av sorg.
I somras miste vi vår kära vän och kollega, frilansjournalisten Mari Dahl. En fantastisk person som alltid hade ett leende på läpparna. Hon hade en enastående förmåga att uttrycka sig i text, finstämt och med känsla. Vi saknar dig Mari och är tacksamma för att ha fått lära känna dig.

Med dessa ord vill vi önska er en fridfull jul och nyår och hälsa och på återseende 2017!

Birgitta och Ann-Sofie

 

Kommentarsfältet är stängt