Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

22 dec 2014

Nu är det jul igen

christmas-552862_640
Nu så här danföredanföredan har de flesta julpyntat hemma, men bara 21 % säger sig gilla alla jultraditioner och hälften av alla svenskar säger inte som det är om de får en julklapp de inte gillar. Upplevelser och resor är det man önskar sig mest och hela 33 % skulle helst vilja hoppa över traditionen med dopp i grytan. Bland annat detta framkommer i Åhléns årliga undersökning om svenskarnas julfirande.

Tänk att det redan är jul. Det känns som igår då förra årets julklappar inhandlades, ljusstakarna tändes i fönstren och julmusik spelades vart man än gick. Året har gått i rasande fart. Vi har haft förmånen att arbeta med många spännande och roliga kunder/uppdrag, allt ifrån kungligheter till restaurangöppningar till börsnotering – en härlig blandning helt enkelt, precis som vi gillar. Nu tar vi några dagars ledighet och hoppas att ni har möjlighet att göra detsamma. Vi är som vanligt tillgängliga på telefon och mail, men vi drar ner lite på tempot och passar på att njuta av lugnet och umgås med våra nära och kära. Så klart har vi några tips inför julen som vi vill dela med oss av:

  • Först och främst vill vi slå ett slag för de hjälporganisationer där man kan köpa gåvobevis till insatser för dem som har det svårt. Rädda Barnen går i år ut med budskapet: Årets julklapp: Ingenting och hur man kan köpa ett gåvobevis till alla som redan har allt. Det är någonting som verkligen känns meningsfullt bland allt bytande av pengar i julklappshetsen.
  • Vi vill lämna två boktips: Lena Leigert/Kreafon har kommit ut med en ny bok – Innehållsstrategi för sociala medier  (teori och övning) för den som vill vidareutveckla sina kunskaper inom de alltid aktuella sociala medierna. Känner man för att testa något nytt och spännande dryckbart i jul så rekommenderar vi Morbergs nya: Grogg, drinkar och cocktails. Fungerar med fördel även som superfin coffe table bok.
  • Är det något man kan få för mycket under jul så är det godis och socker. Men det finns alternativ – på Anja Forsnors blogg Alla goda ting finns det fantastiska recept på lite nyttigare raw food varianter, som vi absolut kommer testa. Se t ex Raw rocky road, Choklad- och apelsinfudge och Raw fikonmarmelad.

Vi vill också passa på att tacka alla läsare, som läst våra många blogginlägg och så förstås våra kunder, samarbetspartners och kollegor som vi arbetat med under året. Dessutom ett stort tack till våra gästbloggare, speciellt då Josephine och Mari som bjudit på många roliga, lärorika och tänkvärda inlägg, samt till Emma, vår tidigare praktikant och Malena som också varit hos oss under året. Slutligen en hälsning till vår adept Valentyna, som vi haft nöjet att lära känna som adept genom organisationen Öppet Hus.

En God Jul och ett Gott Nytt År till er alla! Birgitta & Ann-Sofie

Bild: Pixabay

Kommentarsfältet är stängt