Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

16 jul 2015

Semestersummering

Från Hills golfklubb den 15 juni under Barngolfen 2015

På fredag är det dags för den välförtjänta semestern för oss på Plyhm Kommunikation. Nu ser vi fram emot lata dagar i hängmattan, men först blickar vi tillbaka på ett otroligt händelserikt första halvår. Håll i er, här kommer en sammanfattning av våren 2015:

Vi startade året med den årliga resestipendieutdelningen för Sten A Olssons Stiftelse för Forskning & Kultur. Stipendierna delades ut under en högtidlig ceremoni i Dicksonska Palatset i Göteborg till masterstudenter vid Handels och Chalmers som stöd för deras utlandsstudier. I januari påbörjades också förberedelserna inför Stena Bulks fartygsdop i Singapore, som gick av stapeln i början av februari. Birgitta var på plats för att sköta PR kring evenemanget. Samtidigt var Ann-Sofie på Årets Kock där våra kunder i restaurangbranschen satt i juryn och i paneldebatter.

Förberedelser inför fartygsdop i Singapore

Årets Kock 2015

Under februari hann vi också fira in det kinesiska nyåret tillsammans med föreningen West Sweden Asia Gateway där vi är medlemmar. Och en av våra favoritrestauranger, tillika kunder SK Mat & Människor fick sin första mycket välförtjänta stjärna i Guide Michelin, hurra!

Stjarnlycka för SK Mat och Människor

Skärmbild från Göteborgs Posten 26 februari 2015

I mars besökte vi Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och såg det fantastiska arbete som Insamlingsstiftelsen gör för att skapa en fin miljö för barnen på sjukhuset. Där och då tackade vi ja till att arbeta med PR pro bono för Barngolfen 2015 – Sveriges största välgörenhetsgolftävling. Ett hjärteprojekt som slutfördes den 15 juni med kändisar, golfproffs och företagHills golfklubb i Mölndal. Projektet inbringade 2,8 miljoner kronor – känns roligt att ha bidragit!

Barngolfen 2015

Ett annat projekt, som ligger oss varmt om hjärtat är Mercy Ships – sjukhusfartyget som bedriver gratis sjukvård för invånare längs Afrikas kust och för närvarande på Madagaskar. Vi arbetar löpande med deras svenska organisation för att öka organisationens mediala synlighet.

Artikel med Anneli Persson, chef Mercy Ships Sverige i SPRFs medlemstidning

I april var det dags för fartygsdop nummer två, denna gången för Concordia Maritime på plats i Guangzhou, Kina och det var Birgittas sjunde dop i ordningen. Ett otroligt roligt och väldigt intensivt uppdrag med många journalister på plats och mycket att fixa med pressreleaser, intervjuer, foton etc.

Fartygsdop i Kina

Vår praktikant Jeanette Fagerström började hos och vi inledde samarbeten med flera nya kunder, bland andra Greencarrier, Chalmers Rendezvous Avancez, Hasselbladstiftelsen och First Camp. Vi har också arbetat mycket med vår kund sedan tidigare Gunnebo Slott & Trädgårdar, som under våren fick ny marknad- och kommunikationschef. För att inte glömma vår mångåriga kund GU School of Executive Education, ett roligt uppdrag med diverse mediekontakter på agendan.

First Camp

På kundbesök

Våren har onekligen gått undan och det är först när vi sammanfattar, som vi inser hur mycket vi har hunnit med och hur roliga uppdrag vi har haft ynnesten att få arbeta med. Nu har vi precis avslutat sommarens stora evenemang, Stena Match Cup Sweden där vi på uppdrag av Stenasfären jobbat med PR, skrivit pressreleaser och kommunicerat Stenas samlade aktiviteter under veckan.

Pressmeddelande om Stenasfärens samlade aktiviteter under Stena Match Cup Sweden 2015

Hur ska vi toppa den här våren? Ja, det kommer vi alldeles säkert göra, till hösten väntar mycket spännande. Allt vet vi själva inte än men det är ju själva tjusningen med vårt arbete, vi är alltid på tårna och vana vid händelserika dagar i ett högt tempo.

Från och med fredag tar vi semester och är tillbaka igen den 10 augusti. Birgitta finns dock tillgänglig på telefon och mail under hela sommaren.

Vi önskar en skön semester och håll utkik efter våra bästa sommartips som kommer i nästa inlägg!

Birgitta & Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt