Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

3 feb 2017

Ann-Sofies sista dag


Min nya kollega Sofia sammanfattade sina första två veckor med fart och fläkt och det är nog faktiskt precis samma ord jag skulle använda för att sammanfatta mina tre och ett halvt år här på Plyhm Kommunikation. Idag är min sista dag innan jag går på föräldraledighet och jag ser tillbaka på tre intensiva, spännande och mycket roliga år. I ett högt tempo har jag arbetat sida vid sida med Birgitta och tillsammans har vi blivit ett väl sammansvetsat team. En sak är saker, man har aldrig tråkigt när Birgitta är i farten – spontanitet och nyfikenhet tycker jag är det som sammanfattar henne bäst.

Jag kom från en anställning på KappAhls marknadsavdelning och kontrasten från att ha arbetat renodlat i en bransch, modebranschen, till att arbeta med nära tio olika branscher samtidigt var stor. Men det är också det som är charmen med att vara konsult, ingen dag är den andra lik och det finns mycket att lära branscherna emellan. Bara under min tid här har jag arbetat med alltifrån kultur till restaurang till sjukvård till sjöfart, ja listan kan göras hur lång som helst.

Jag tänkte berätta lite om de projekt som jag kommer ihåg särskilt mycket, några highlights helt enkelt från åren som gått.

Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur
Flera av de mest minnesvärda projekten tycker jag har varit för vår kund Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur. En imponerande verksamhet som genom sina donationer gör stor skillnad för barn och unga, kulturutövare och studenter och till syvende och sist hela samhället för sina generösa bidrag till forskning och utveckling. Särskilt speciella tycker jag evenemangen med Ågrenska har varit där stiftelsen stöttat och utvecklat den fantastiska verksamhet som ser till att personer med sällsynta diagnoser och deras familjer får mötas och rehabiliteras tillsammans.  Två stora evenemang har varit i närvaro av H.K.H Drottning Silvia och det har naturligtvis varit extra spännande. Även den årliga kulturstipendieutdelningen har varit väldigt rolig att arbeta med och här en bild på mig och Birgitta från 2015 års event.

Gunnebo Slott & Trädgårdar
I flera omgångar har vi jobbat med olika projekt på Gunnebo Slott. Alltifrån sommarteatern till restaurangen, julsatsningen och uppbyggnaden av det nya orangeriet. Det jag gillar allra mest med vårt arbete är när vi får möjligheten att träffa engagerade personer som brinner för det de gör – på Gunnebo finns det gott om sådana personer och det gör vårt arbete med att lyfta fram dessa extra roligt. Gunnebo Slott är en fantastisk plats och jag rekommenderar verkligen ett besök för alla som ännu inte upptäckt denna pärla.

Barngolfen till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus
Pro bono har vi under de två senaste åren arbetat med Barngolfen. Ett intensivt och spännande uppdrag som går till något så viktigt som att göra barnens tillvaro på sjukhuset mer trivsam. Jag kommer väl ihåg när vi första gången fick kontakt med Insamlingsstiftelsen som anordnar Barngolfen, Sveriges största välgörenhetsgolftävling. Vi fick besöka sjukhuset och se de insatser som insamlingen bidragit till och med en gång var vi fast beslutna om vi skulle stötta detta. Vi har bidragit med vår expertis och arbetat både före, under och efter evenemanget för att lyfta fram händelsen i sig och alla de hundratals företag, golfproffs, kändisar, volontärer som är med och deltar. Även i år kommer vi att arbeta med Barngolfen men för min del får det bli en publikplats istället detta år.

Från 2016 års bankett under Barngolfen tillsammans med kollegorna Malena och Josefin Eklund.

Det är nu med varm hand jag lämnar över till min nya kollega Sofia och önskar henne all lycka, det kommer bli en rolig och utmanande tid, det är jag säker på. Jag ser fram emot mitt nya äventyr som mamma och är nyfiken på att träffa den lilla person som gjort sig påmind, sparkat och slagit kullerbyttor under höstens alla uppdrag.

Jag är tillbaka igen i januari 2018 och tills dess är ni välkomna att kontakta Birgitta och Sofia, kontaktuppgifter hittar ni här.

På återseende!

Ann-Sofie Johansson

Ett litet tillägg från arbetsgivaren:

TACK Ann-Sofie för 3 1/2 bra och roliga år tillsammans. Vi har verkligen blivit ett superteam, vi haft väldigt mycket kul och du har varit en sann klippa i mitt ibland hektiska liv. Jag uppskattar särskilt din ”ordning och reda”-sida mycket och så förstås din ”flytande penna”. Håller verkligen med om allt vad du skriver ovan – vi har fantastiska kunder och våra uppdrag är alltid trevliga, stimulerande och tacksamma. Jag är också glad att läsa om hur du själv upplevt din tid här och att du trivts – som arbetsgivare är det ett härligt betyg. Vill önska dig lycka till med lilla bebisen och din mammaledighet. Ta vara på tiden och njut i fulla drag! I januari 2018 blir det full rulle jobbmässigt igen!

/Birgitta

Kommentarsfältet är stängt