Bloggmeny

Observerar, speglar, reflekterar och diskuterar med fokus på PR och Kommunikation.

Arkiv

20 okt 2013

Femhundrade inlägget

Josephine_Birgitta_Charlotte

Josephine, Birgitta och Charlotte – skribenterna som startade bloggen i juni 2009

Det har hunnit bli femhundra inlägg på Plyhmbloggen sedan starten för drygt fyra år sedan. I femhundra inlägg har vi observerat, reflekterat och diskuterat aktualiteter och annat ofta med fokus på PR och kommunikation. Initiativtagaren Birgitta Plyhm startade bloggen som en vidare utveckling av sin verksamhet på Plyhm Kommunikation.

Vem är då Birgitta, personen bakom bloggen – vad drivs hon av, vad har bloggen betytt för henne/verksamheten och varför var det inte helt självklart att starta en blogg.

”Det här måste vi blogga om!” är en återkommande kommentar från Birgitta. Inspirationen till bloggen finns i vardagen via arbetet på PR-byrån som bjuder på inblickar i en mängd olika branscher och genom aktuella frågor, spännande möten och nya kontakter. Uppslag till blogginlägg kommer också genom nyhetsbrev och tips samt inspirerande seminarier.

På frågan om vad Birgitta helst bloggar om blir svaret människor och upplevelser. Det finns ett stort kontaktnät och ett genuint intresse för människor och deras berättelser. Det syns i hennes blogginlägg och inte minst i listan på de gästbloggare som mer eller mindre regelbundet skriver på Plyhmbloggen – där har vi allt ifrån minnesproffset och struktören till journalister, advokater och informationschefer.

Men att driva en blogg har inte alltid varit självklart. För fyra år sedan när bloggen startade kände sig Birgitta som PR-konsult tvungen att ta ett seriöst kliv in i sociala medier. Idag är hon glad att det blev så, bloggen har öppnat upp många möjligheter och utgör idag ett bra dragplåster för allehanda kontakter. Målgruppen är bred och det finns ämnen som tilltalar många. Och just variationen är det som Birgitta gillar, blandningen mellan korta och långa betraktelser, breda som smala områden.

För Birgittas egen del har det blivit ett stort antal inlägg under åren, och ämnena har varierat i det oändliga. Men som sagt människor och upplevelser finns högt på agendan och ett porträtt av Petter Stordalen, liksom en filmrecension av En oväntad vänskap och ett inlägg om Stadsteaterns uppsättning av Lika för Lika känns lite mer typiska än andra. Femstjärnig PR hos Elite Plaza, Hur doftar teknologi? Konspirationsteorierna – något att tänka på?Vuvuzela, köttklister och cykelbarometer  och Vad är en blatte? är andra exempel på – ofta lite udda – inlägg.

Självklart finns det också ett stort antal inlägg som kan räknas in under ”sociala medier”. Där har framför allt Louise gjort en stor insats och flitigt rapporterat om nyheter och tips. Det mest populära under årens lopp är Josephines inlägg om Sveriges mest exklusiva vindsvåning. Josephine har varit med sedan starten och har förmågan att på ett rappt och klarsynt sätt skriva om aktuella och uppmärksammade händelser. Sedan några veckor har vi dessutom Mari med oss, som delar med sig av skrivtips till alla skrivhungriga.

Nu gör vi en high-five för det femhundrade inlägget och fortsätter att bevaka och inspirera kring det roligaste vi vet – PR och kommunikation!

Sist, men främst  vill vi tacka alla läsare som har glatt oss med sin uppmärksamhet! Vår förhoppning är förstås att ni fortsätter visa intresse för vår blogg. En önskan har vi också – fler kommentarer, frågor, kontakter och tips på intressanta ämnen. Hör gärna av er!

Inlagt av Ann-Sofie

Kommentarsfältet är stängt